TUZI NA NOGAMA ZBOG POBUNE: Blokiran put ka Albaniji, kamioni i šleperi zaustavljeni, policija automobile vraća prema Podgorici
Foto: Kurir

Pobunili se zbog namere zatvaranja kafića

TUZI NA NOGAMA ZBOG POBUNE: Blokiran put ka Albaniji, kamioni i šleperi zaustavljeni, policija automobile vraća prema Podgorici

Crna Gora -

Nakon što je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sinoć najavio da će ugostiteljski objekti u tom gradu biti otvoreni uprkos merama koje su im određene, jutros je došla policija i pokušala da zatvori lokale.

Đeljošaj je nakon toga sa sugrađanima blokirao međunarodni put i kazao da se neće pomeriti dok ne dođu premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović da razgovaraju.

“Šta im smeta ovde, neka objasne. Ja odgovaram ovom narodu, oni moraju da pričaju sa nama. Zašto ovakve mere, neka nam objasne. Možda se dogovorimo, Ne može na silu da se nametne ništa”, poručio je Đeljošaj.

Poručio je da se ovo ne može dešavati u NATO članici.

Tuzi, pobuna, Crna Gora, Albanci
foto: Kurir

Policija kod podvožnjaka na raskrnici kod Kuća Rakića zaustavlja automobile iz pravca Podgorice, zbog čega su se već stvorile duge kolone. Vozačima kamiona i šlepera, koji su u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

Tuzi, Crna Gora
foto: Printscreen Youtube/albert camaj

Podsetimo, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet kako bi ispitalo da li je Đeljošaj izjavom da neće poštovati mere za suzbijanje koronavirusa počinio krivično delo pozivanje na otpor.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track