MEDOJEVIĆ: Za situaciju u Tuzima su krive obe strane! Vlada je morala da konsultuje gradonačelnike, a Đeljošaj politizuje stvar!
Foto: Kurir, Printscreen

pobuna u tuzima

MEDOJEVIĆ: Za situaciju u Tuzima su krive obe strane! Vlada je morala da konsultuje gradonačelnike, a Đeljošaj politizuje stvar!

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta, vodećeg saveza u vladajućoj koaliciji, i poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević izjavio je povodom današnjih dešavanja u Tuzima, da je krivica na obema stranama.

Vladina krivica je, kaže Medojević, jer nije konsultovala gradonačelnike opština pre donošenja epidemioloških mera, dok je kod predsednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja motiv političke prirode.

"Kao jedan od lidera političke organizacije koja je svoj kredibilitet sticao na ulici, i borio se protiv odluka koje su ugrožavale ljudska prava, ne mogu a da ne podržim bilo koji protest. S druge strane vlada i ovaj put pokazuje slabost i nesnalažljivost i ugrožava dignitet Crne Gore, jer ona pre svega mora da vodi računa o dignitetu države i o tome da na ovaj način srozava i ugrožava respekt koji bi svaki građanin i gradonačelnik trebalo da ima prema državi", ocenio je Medojević.

S druge strane, kako je dodao, vlada je prilikom usvajanja ovih odluka trebalo da konsultuje gradonačelnike opština, i da onda u saradnji sa gradonačelnicima koji bolje znaju situaciju na terenu, dođu do nekog rešenja koji bi bio u korist građana.

Tuzi, pobuna, Crna Gora, Albanci
foto: Kurir

Medojević kaže da nije dobro epidemiološku situaciju i zdravlje građana koristiti u dnevnopolitičke svrhe, to nije dobro ni za koga u Crnoj Gori.

Tuzi, pobuna, Crna Gora, Albanci
foto: Kurir

Pravo na pobunu i pravo na protest je, istakako je, nešto što će podržavati do kraja života.

"Gradonačelnik Tuzi ima političke motive, zloupotrebljava zdravstvenu situaciju za ostvarivanje političkih ciljeva, ali premijer ili ministar je prilikom donošenja ovih mera morao da konsultuje sve gradonačelnike, da ih informiše zbog čega te mere donosi ali i da sasluša predloge gradonačelnika", naglasio je Medojević, preneo je podgorički portal Borba.

Kurir.rs / Tanjug,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track