Najnovije vesti

NOVA ČISTKA U CRNOGORSKOJ POLICIJI: Brđanin smenio Lazovića, Bakovića, Spičanovića i ostale pomoćnike direktora Uprave policije
Foto: Youtube prtscr

jasno

NOVA ČISTKA U CRNOGORSKOJ POLICIJI: Brđanin smenio Lazovića, Bakovića, Spičanovića i ostale pomoćnike direktora Uprave policije

Crna Gora
06:52h

Pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić smenjeni su večeras sa funkcija, potvrđeno je medijima iz kabineta potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Abazović je i pre par dana najavio smene u Upravi policije kojom rukovodi Zoran Brđanin.

Brđanin je prošle sedmice postavljen za vršioca dužnosti Uprave policije.

Iz kabineta potpredsednika Vlade, "Vijestima" je rečeno da je Vlada usvojila sistematizaciju, nakon čega su glasali za razrešenje pomoćnika.

Tom sistematizacijom predviđeno je znatno manje pomoćničkih mjesta, a Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan.

Pojašnjeno je da će biti pet sektora i da će Brđanin dok formalno ne bude izabran za direktora obavljati funkciju i pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.

"Vijestima" je ranije rečeno da Brđanin ima spremna rešenja za svako pomoćničko mesto.

Brđanin je već prvog dana kada je preuzeo kormilo policije ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili.

Kurir.rs/In4S

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...