Najnovije vesti

ĐUKANOVIĆ TRAŽI ZATVARANJE GRANICA: Milo za zabranu ulaska u Crnu Goru bez PCR testa
Foto: EPA/Boris Pejović

ZA UBRZANU IMUNIZACIJU

ĐUKANOVIĆ TRAŽI ZATVARANJE GRANICA: Milo za zabranu ulaska u Crnu Goru bez PCR testa

Crna Gora
14:04h

Predsednik Milo Đukanović traži zatvaranje granica Crne Gore i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Đukanović smatra da su brojke preminulih "stravične", kao i obolelih od korona virusa, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primenu epidemioloških mera - zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva".

Poručio je da se u cilju zaštite građana Crna Gora mora izdići iznad podela.

Podsetio je da je za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije korona virusom u Crnoj Gori registrovano više od 1.000 građana.

"Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnostt", poručio je crnogorski predsednik, preneo je portal RTCG.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Đukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

„Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti“, naveo je uz apel državnim institucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasu pandemije.

"Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primena mera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva", poručio je.

Da bi, kaže, u tome uspeli "moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...