KOMITE UZ NATO ZASTAVE TRAŽE OSTAVKU PREMIJERA: Počela okupljanja Milovih štićenika u Podgorici
Foto: Screenshot YT

bruka

KOMITE UZ NATO ZASTAVE TRAŽE OSTAVKU PREMIJERA: Počela okupljanja Milovih štićenika u Podgorici

Crna Gora -

Građani Podgorice počeli su okupljanje kako bi krenuli u automobilsku kolonu ulicama grada, čime je počeo protest grupe građana, protivnika Vlade Zdravka Krivokapića, od koje traže neopozivu ostavku.

Grupa građana pod nazivom "Crnogorsko proleće" poručuje da ne pripadaju političkim partijama i interesnim grupacijama oko njih, javlja sajt "cdm.me".

Učesnici skupa nose crnogorske zastave, komitske i NATO zastave, kao i krstaš barjak, a iz automobila puštaju patriotske pesme.

I danas su, kao i juče, građani, pristalice predsednika Crne Gore Mila Djukanovića, blokirali put Podgorica - Nikšić kod Bogetića, zbog čega su krivično procesuirane dve osobe, protiv devet lica su podnete prekršajne prijave.

"Inicijativni odbor slobodnih građana", kako sebe nazivaju građani koji su blokirali put, ranije je najavio radikalizaciju protesta ukoliko vlada ne ispuni njihove zahteve.

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih gradana Crne Gore" ranije je navedeno da se blokade sprovode "zbog perfidnih namera vlade, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

Okupljeni su tražili i da se premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je navodno pretio.

Oni su ponovili da ukoliko se njihovi zahtevi ne ispune do sutra, da će građanski protest biti radikalizovan.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track