Najnovije vesti

KOMITE PREKINULE BLOKADU U BOGETIĆIMA: Vlada Crne Gore obavestila ih da povlače odluku o izmenama Zakona o državljanstvu!
Foto: Kurir

Na određeno vreme

KOMITE PREKINULE BLOKADU U BOGETIĆIMA: Vlada Crne Gore obavestila ih da povlače odluku o izmenama Zakona o državljanstvu!

Crna Gora
19:49h

Skup u Bogetićima je prekinut jer je vlada Crne Gore obavestila okupljene građane da povlači Odluku o sticanju crnogorskog državljanstva na određeno vreme.

To je za RTCG saopštio Dragan Nikčević, u ime okupljenih građana, pristalica predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, koji su tražili i ostavku vlade Zdravka Krivokapića. "Blokirali smo magristralu jer smo hteli da pokažemo vladi da ne može da radi ono što nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima i da na mala vrata donesu odluku kojom bi bilo oduzeto državljanstvo i pravo glasa našim ljudima u dijaspori, a uveli građane koji nemaju to pravo", kazao je Nikčević. Auto-kolona krenula je u 16.00 iz Nikšića. U više crnogorskih gradova sinoć su održane auto-kolone pristalica predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića koji su tražili ostavku vlade, dok je grupa građana i juče blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica u mestu Bogetići, uz propuštanje samo hitnih slučajeva.

Kurir.rs/Tanjug  

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...