Najnovije vesti

PO­TRE­SI U CR­NO­GO­R­SKOJ VLASTI: Vla­da Cr­ne Go­re u ra­su­lu, Mi­lo tr­lja ru­ke!
Foto: beta

POLITIČKA KRIZA

PO­TRE­SI U CR­NO­GO­R­SKOJ VLASTI: Vla­da Cr­ne Go­re u ra­su­lu, Mi­lo tr­lja ru­ke!

Crna Gora

Od Kri­vo­ka­pi­će­vih op­tu­žbi da partneri iz koalicije ra­de na nje­go­vom ru­še­nju mo­gao bi da pro­fi­ti­ra Đukanović
 

Crna Gora nastavlja da tone u političku krizu, a jedina osoba koja ima korist od rata u vladajućoj koaliciji je lider DPS i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović. Sastanak predstavnika vladajuće koalicije s premijerom, od koga se očekivalo da donese rešenje novonastale situacije, završio se optužbama Zdravka Krivokapića da deo ministara i parlamentaraca radi na njegovom rušenju.

Iako je DPS posle poslednjih izbora izašao kao gubitnik, zbog svega što se dešava u Crnoj Gori, ocenjuju analitičari, čini se da Ðukanovićevi saborci mogu biti zadovoljniji nego što se očekivalo.

Tajni sastanak (ni)je održan

Na sastanku čelnika vladajuće koalicije pre dva dana Krivokapić je navodno optužio Demokratski front ministra pravde Vladimira Leposavića i potpredsednika âlade Dritana Abazovića da rade na rušenju vlade, a nakon toga napustio sastanak.

- Krivokapić se pozvao na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara, kad sam razgovarao s Abazovićem o mogućnosti prevladavanja krize u crnogorskom pravosuđu, te je saopštio da poseduje brojne informacije o toj zaveri - rekao je nakon sastanka Milan Knežević, jedan od čelnika DF.

Takođe, dodao je, Krivokapić je priznao da se ranije tokom tog dana sastao s Milom Ðukanovićem, ali nije želeo da govori o tom susretu.

- Kada sam ga pitao o čemu je s njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu, nakon koje je premijer napustio sastanak - otkrio je Knežević.

Krivokapić je kasnije objasnio da je s predsednikom Crne Gore razgovarao na sednici Saveta za odbranu i sigurnost i da nije bilo nikakvih tajnih susreta njih dvojice.

Milo Đukanović
foto: beta

Rekonstrukcija

Bojan Klačar iz Cesida kaže za Kurir da Ðukanović, imajući u vidu sve ono što se dešavalo od formiranja nove vlade, sigurno može biti zadovoljniji nego što je očekivao.

- Najpre, te podele koje su postojale su se produbile i intenzivirale, a drugo, bez obzira na to što je DPS izašao kao gubitnik posle tih izbora, čini se da u poslednjih nekoliko nedelja oni imaju i političku i medijsku inicijativu, da DPS u Crnoj Gori nameće teme i da se nova vladajuća koalicija hvata za njih i međusobno deli - kaže Klačar i dodaje da je moguća neka vrsta rekonstrukcije izvršne vlasti.

Nemački mediji pišu

Dužničko ropstvo Podgorice

Evropska unija neće pomoći Podgorici da vrati kineski kredit od milijardu evra koji stiže na naplatu. Time Crna Gora postaje prva evropska žrtva „kineske dužničke diplomatije“, piše Frankfurter algemajne cajtung.

- Milijardu evra kredita je mnogo novca. Posebno kada zemlja ima godišnji BDP od četiri milijarde - piše nemački list.

Katarina Blagović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...