Najnovije vesti

IZJEDNAČIO SRBE I KOMITE, PREKRŠIO OBEĆANJA I TAJNO SE SASTAO SA MILOM: Šta se dešava sa Zdravkom Krivokapićem?
Foto: EPA / Boris Pejović

obećanja ludom radovanja

IZJEDNAČIO SRBE I KOMITE, PREKRŠIO OBEĆANJA I TAJNO SE SASTAO SA MILOM: Šta se dešava sa Zdravkom Krivokapićem?

Crna Gora

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ponaša se u potpunosti suprotno od onoga što je najavljivao pre izbora.

Čovek koji je pre izbora bio na litijama, stajao prsa u prsa sa policijom Mila Đukanovića, nedavno je Srbe u Crnoj Gori izjednačio sa komitama, prenosi Radio Jadran.

Prekjuče, na sastanku sa liderima parlamentarne većine, otkriveno je da se tajno sastao sa Đukanovićem, ali ovakvi ispadi Krivokapića više ne iznenađuju.

Već posle izbora, Krivokapić je stao u odbranu odluke DPS-a o proterivanju ambasadora Republike Srbije iz Crne Gore Vladimira Božovića. Neposredno pre izbora, Krivokapić se hvalio da će “na posao dolaziti peške”, na prvu sednicu Vlade došao je taksijem, ali su se i tu stvari brzo promenile. Krivokapića sada voze u “mercedesu”, dok njegovu decu po Crnoj Gori voze u blindiranom “majbahu”

"Zašto vam treba norma da biste došli na posao?", pitao se Krivokapić pre izbora. Brzo je to zaboravio.

Ne samo što imaju blindirana vozila i zaštitu, već su Krivokapićevi naslednici počeli i da kadriraju po Vladi i javnim preduzećima i već su ušli u brojne milionske poslove. Predstavnici Srba ne mogu u Vladu, ali zato njegova deca mogu da kadriraju? “Ekspertski sistem” se vrlo čudno iskazao u Crnoj Gori, komentariše Radio Jadran.

Nedavno su crnogorske “komite” napale vozilo u kom je bila Krivokapićeva ćerka. Mučan prizor, devojka se uplašila i prisebnom reakcijom vozača izbegnut je veći incident. Tada je Krivokapić “zagrmio” na “komite”, samo tada!

Čovek koji je zadužen da brine o bezbednosti svih građana Crne Gore, na “komite” reaguje samo kada napadnu njegovu ćerku. Koliko srpskih ćerki i sinova mora da strepi dok sluša kako ustaške pesme odjekuju Crnom Gorom, a Krivokapić ne reaguje?

Ne samo da ne reaguje, već na brojnim ključnim pozicijama u Crnoj Gori i dalje su kadrovi Mila Đukanovića, a Krivokapiću ne pada na pamet da te kadrove, koji predstavljaju bolesno tkivo crnogorske države, odstrani.

Poznato je koliko dugo Milo Đukanović vlada Crnom Gorom i ponaša se kao da se rodio u fotelji. Krivokapić, kome je Đukanović postao novi uzor, takođe se čvrstvo uhvatio za svoju fotelju.

Prvo je zabranio da u Vladu uđu predstavnici srpskog naroda, a onda je pokrenuo i postupak smene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici. Iste stavove o Srebrenici pre izbora zastupao je i Krivokapić. Posle izbora otrčao je da poljubi ruku mitropolitu Amfilohiju, a kako je rekao general Vinko Pandurević, “danas ljubi neku drugu ruku”.

Kurir.rs/Radio Jadran

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...