Najnovije vesti

KJARA JE IMALA SVOG ANĐELA ČUVARA Devojčica ispričala ko je sve vreme bio uz nju: Pazio je da joj bude toplo!
Foto: Facebook / Marko Milačić

srećan kraj potrage

KJARA JE IMALA SVOG ANĐELA ČUVARA Devojčica ispričala ko je sve vreme bio uz nju: Pazio je da joj bude toplo!

Crna Gora
11:23h

Osmogodišnja devojčica Kjara koja je nestala na području Kotora, sinoć je nakon 24 časa potrage pronađena živa i zdrava, a ta vest je obradovala čitav region.

Malena Kjara je nakon što je pronađena bila dobrog opšteg stanja, ali je dovedena u bolnicu iz predostrožnosti. Pronađena je u šipražju nakon što je celu noć provela u šumi, a svom tati je opisala kako je provela tu strašnu noć i ko je bio njen "anđeo čuvar" koji je ni na trenutak nije napuštao, prenosi "Podgorički vremeplov".

Kjara
foto: printscreen Instagram/Podgoricki vremeplov

"Pas je bio sa Kjarom sve vreme. Kada su se umorili, pas je iskopao rupu u koju je sakrio devojčicu i legao ispred nje da joj bude toplo. Životinja je bila izbodena trnjem, a Kjara je svaki trn izvukla iz njegovih šapa. On je lizao njene šake da bi ih ugrejao. Naposletku je naslonila glavu na njegova leđa i zaspala. Ujutru, njih dvoje su nastavili svoje putovanje krećući se prema zvucima automobila. Kada ih je vojska ugledala i prišla im, pas se uplašio i pobegao. Sve do tog trenutka, bio je uz nju, sve vreme!".

Kjara
foto: Privatna Arhiva

Isti portal prenosi da se traži "pas heroj".

"Bila je gladna i uplašena"

Nakon što je devojčica pronađena, naišla je žena koja je Kjaru i odvezla do bolnice. Kako navodi "Podgorički vremeplov", Irena Pavićević je devojčici dala svoju jaknu i kupila joj hranu.

Kjara
foto: printscreen Instagram/Podgoricki vremeplov

"Ja sam nju ugledala i stala nasred puta da joj pomognem jer sam je prepoznala. Kada sam prišla, stajao je taj čovek u beloj majici, stranac. Bio je jako zadihan i rekao "to je ta devojčica". U istom trenutku, pored nas se okupilo dosta ljudi. Odmah sam je uzela kod mene u auto da se ugreje jer su tu bila i moja deca".

"Rekla je da je bila tri dana u šumi, da nije imala šta da jede, niti da pije, da joj je bilo jako hladno i da se puno bojala. Da je gladna i hoće da jede. Rekla sam joj da je sad sve u redu, da će da ide kod doktora, a onda će mama i tata da joj dođu".

Podsetimo, spasioci su nakon 24 časa potrage prvo pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage, pa je devojčica ubrzo pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

Osmogodišnja Kjara je iz porodice državljana Južnoafricke Republike nastanjenih godinama u Baošićima.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...