PEROVIĆ PISAO MINISTRU SEKULOVIĆU: Huligani napali zgradu Cetinjske bogoslovije, pretili đacima i zapalili kontejnere!
Foto: Printscreen Youtube/ Љубимо Светосавље

pretili da će ponoviti napad

PEROVIĆ PISAO MINISTRU SEKULOVIĆU: Huligani napali zgradu Cetinjske bogoslovije, pretili đacima i zapalili kontejnere!

Crna Gora -

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović obratio se ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom incidenta koji se, kako je naveo u dopisu, dogodio kod te bogoslovske škole.

Perović je kazao da je 15. aprila, oko dva ujutru, ispred zgrade internata Bogoslovije u naselju Donje polje, grupa od "desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i pretnje i lomeći školski inventar." "Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili prekoputa ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela 'Grand' i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći", naveo je Perović u dopisu ministru.

Kazao je da su detalji tog slučaja prijavljeni cetinjskoj policiji ujutro oko 10.20 časova.

"Dežurni profesor nije momentalno pozove policiju, i to je verovatno njegov propust, mada s obzirom na okolnosti može biti razumljivo da je i sam čekao da ova neprijatnost prođe, verujući da će se završiti bez težih posledica", dodao je Perović.

Cetinje, Bogoslovija, cetinjska Bogoslovija
foto: Mitropolija.com

Kazao je da se Sekuloviću ne bi obraćali da nije bilo pretnji o ponavljanju napada.

"Drugi razlog što Vam se obraćamo, i zbog čega ćemo o ovom pismu obavestiti crnogorsku javnost jeste naša želja i poziv (naročito upućen cetinjskom građanstvu) da tenzije koje su nastale političkim i medijskim manipulacijama i konstantnim neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem SPC sa najviših državnih adresa, a usljed aktuelnih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, ne bi smele da negativno utiču na vladanje naše omladine i da kvare Bogom blagosloveni javni red i mir našeg prestonog grada. Uprava naše škole ne pamti da se ovakav napad na đake desio u poslednjih desetak godina, niti je od strane naših đaka, ili od strane njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto", naveo je Perović.

Rekao je da su uvereni da će ministar preduzeti sve iz njegove nadležnosti što bi predupredilo ponavljanje incidenta.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track