OTAC GOJKO PEROVIĆ: Tražićemo puštanje slobodu petorice napadača na Bogosloviju!
Foto: Printscreen: Facebook/Православна породица

Traže tolerantno postupanje

OTAC GOJKO PEROVIĆ: Tražićemo puštanje slobodu petorice napadača na Bogosloviju!

Crna Gora -

Rektor Bogoslovije na Cetinju, otac Gojko Perović izjavio je da će tražiti puštanje uhapšenih iz pritvora i tolerantno postupanje prema petorici optuženih u daljem toku istrage u vezi sa incidentima kod onternata Bogoslovije, ali i da nadležni utvrde sve okolnosti pod kojima se sve dogodilo.

Policija je ranije saopštila da je zbog incidenta, koji se dogodio u noći između 14. i 15., aprila uhapšeno pet osoba, svi sa Cetinja.

Otac Perović je tim povodom izjavio da je od velike koristi i Bogosloviji, kao oštećenoj strani i počiniocima ovog dela, to što nadležne institicije rade svoj posao kako treba.

"U tom smislu očekujem da će se svaki segment ovog nemilog događaja ispitati do kraja i kako treba, radi opšteg dobra svih nas na Cetinju i u Crnoj Gori. Što se tiče pritvaranja ovih momaka, ja sam pozvan da ujutro, u svojstvu rektora Bogoslovije, dam izjavu pred tužiocem. U cilju iskazivanja naše dobre volje izneću stav škole da se ovi momci puste iz pritvora", rekao je Perović.

Ovo, naveo je, tim pre što je sa nekima od njihovih roditelja imao iskrenu i ljudsku komunikaciju, koja je posvedočila da oni saučestvuju sa nelagodom povodom ovih zbivanja, da im je žao i da se njihova deca kaju zbog svojih postupaka.

"Voleo bi da to bude stav svih aktera ovog incidenta", rekao je otac Perović, preneo je podgorički portal IN4s.

Smatra da se međusobno ne isključuju: na jednoj strani ispitivanje svih okolnosti na profesionalan i pravni način od nadležnih institicija, - a na drugoj strani zahtev da se uzdrmani međuljudski odnosi u krajnjoj meri relaksiraju: obustavom daljeg pritvora i toleratnim odnosom prema optuženima u daljem toku istrage.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track