IVAN OTOVIĆ, NOSILAC LISTE ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE: Milo Đukanović će sutra doživeti još jedan poraz u Herceg Novom!
Foto: Kurir

na licu mesta

IVAN OTOVIĆ, NOSILAC LISTE ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG I BOKE: Milo Đukanović će sutra doživeti još jedan poraz u Herceg Novom!

Crna Gora -

HERCEG erceg Novi. - Milo Đukanović je gubio izbore u Herceg Novom i u mnogo težim, vunenim vremenima, pa je danas teško bilo u Herceg Novom naći nekoga, sem zagriženih DPS-ovaca, koji bi posumnjao da Đukanović neće izgubiti i sutrašnje lokalne izbore u gradu na crnogorskom primorju.

- Nema Milo šta da traži ovde, zna se ko su Novljani - uglavnom su nam ponavljali juče stanovnici Hereg Novog.

U novi poraz Đukanovića uveren je i Ivan Otović, nosilac liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke" u kojoj su sem Demokratskog fronta i SNP i Radnička partija.

Herceg Novi
foto: Kurir

- Bez ikakve dileme uvereni smo da Đukanović gubi i ove izbore. Mi smo kao kolacija tokom predizborne kampanje pokazali da smo spremni da još snažnije pokrenemo Herceg Novi, ostvarili smo brojne kontakte sa turističkim organizacijama u Srbiji, sa rukovodstvima PK, gradova Beograda i Novog Sada, pokrajinskom vladom Vojvodine, sve kako bismo što jače pogurali turističku sezonu. Uvereni smo da će naša koalicija na ovim izborima ostaviti mnogo bolji rezultat nego 2017. godine kada smo uzeli četiri mandata a SNP još dva - kaže Otović za "Kurir".

Iako deo pobedničke kolacije, DF nije u prethodne četiri godine učestovovao u izvršnoj vlasti u Herceg Novom.

- Nismo učestovali u vlasti koliko je trebalo i moralo, ali, nadamo se da će to sada biti ispravljeno - kaže Otović.

Herceg Novi
foto: Kurir

Na na pitanje, kako se dogodilo da je Đukanović gubio izbore u Herceg Novom kad je to u ostatku Crne Gore bilo nemoguće, Otović kaže:

- Herceg Novi je uvek bio slobodarskog duha, uvek smo znali da odgovorimo na pritske DPS-a.Mi sa ponosom kažemo da smo deo srpskog naroda, da je naš maternji jezik - srpski, da je naša crkva - Srpska pravoslava crkva - kaže Otović.

Na poslednjim izborima u Herceg Novom 2017. godine najviše glasova osvojili su Demokrate devet i DF četiri, dok je DPS iako je pojedinačno osvojila najviše, 12 mandata, izgubila vlast. Andrija Mandić, jedan od lidera DG izjavio je krajem aprila ove godine, najavljujući dolazak predstavnika turističkih organizacija iz Srbije i RS u ovaj grad da je "Herceg Novi srpski grad".

Herceg Novi
foto: Kurir

Biračko pravo na sutrašnjim lokalnim izborima ima 25.502 Novljana. Po popisu su 2011. godine u Herceg Novom živelo je oko 30.000 stanovnika, od kojih se 49 posto izjasnilo kao Srbi, 33 posto kao Crnogorci. Na izborima u Herceg Novom učestvuje šest izbornih lista.

Opozicina koalicija Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata. Potom koalicija vladajućeg, Demokratskog fronta, Socijalističke narodne i Radničke partije. Vladajuće Demokrate okupile su koaliciju u kojoj su, Demos, lista Novi pobjeđuje i Partija penzionera, invalida i restitucije. Na izborima učestvuje i Građanski pokret URA . Liste su predali Prava Crna Gora i lokalna Novska lista.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track