IVAN OTOVIĆ, NOSILAC LISTE ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG DAN POSLE IZBORA: U Herceg Novom Milo Đukanović doživeo je veliki poraz!
Foto: Z.Š.

nakon izbora

IVAN OTOVIĆ, NOSILAC LISTE ZA BUDUĆNOST HERCEG NOVOG DAN POSLE IZBORA: U Herceg Novom Milo Đukanović doživeo je veliki poraz!

Crna Gora -

"Rezultati izbora u Herceg Novom još jedna su poruka Vladi Zdravka Krivokapića da odlučnije krene u reforme i ostvarivanje onoga što je
narodu obećano uoči izbora 30. avgusta prošle godine. Očekujemo, tražimo od vlade Zdravka Krivokapića da krene u konačnu demontažu sistema DPS-a, odnosno, da svi oni koji su počinili zlodela, koji su nelegalno radili moraju biti procesuirani. Tražimo od vlade i konstruktivniji pristup državama u regionu, odnosno našim sunarodnicima".

Ovo u razgovoru za "Kurir" kaže Ivan Otović, prvi na listi "Za budućnost Herceg Novog i Boke" koja je na juče održanim izborima u Herceg Novom osvojila sedam mandata i kako se očekuje učestvovaće u novoj opštinskoj vlasti.

Sinoć su posle objavljivanja rezultata izbora u Herceg Novom dominirali naslovi da je "Milo Đukanović u Herceg Novom potučen do nogu", slični naslovi su bili su i posle izbora u Nikšiću. Je li Milo Đukanović konačno pobeđen?

"U Herceg Novom Milo je doživeo veliki poraz. Ovo je ogroman pad DPS-a, izgubili su mnogo glasova. Moraćemo da sačekamo izbore u Podgorici iduće godine da vidimo koja je stvarna snaga DPS-a. Ne smemo zaboraviti da je Đukanović ozbiljan politički igrač. Moramo imati u vidu i trenutne kapacitete Vlade Crne Gore, ali, mi kao DF očekujemo da se u narednom periodu uradi mnogo više. Usvoje izmene zakona o tužilaštvu i krene u značajnije reforme.

Ko će vladati Herceg Novim posle ovih izbora?

"Verujem da će vlast činiti oni koji su i do sada učestvovali u vršenju vlasti u Herceg Novom. Ovaj put smo sigurni da ćemo mi biti mnogo značajniji činilac vlasti, biti ti koji će raditi na unapređenju saradnje sa našim sunarodnicima iz Srbije i RS. Pozivam zato i sve naše prijatelje iz Srbije, RS da letos dođu u Boku, budu naši gosti, dočekaćemo ih kao najrođenije. Hoću da kažem i da svi natpisi da smo mi iz DF neka nazadna, nacionalistička grupacija padaju u vodu, pokazali smo da nije tako.

Mogu li danas Srbi u Crnoj Gori, u ovom političkom trenutku, otvoreno reći da su Srbi, da govore srpski jezik, da je SPC njihova crkva?

"Veliko je pitanje da li i danas svaki Srbin u Crnoj Gori otvoreno i slobodno može da kaže da je - Srbin. Ovde nije krivac da oni koji se osećaju kao Srbi, govore srpskim jezikom, pripadaju SPC to ne žele javno da kažu, samo DPS nego čitav sistem uspostavljen 1945. u kome je sve što je srpsko okarakterizano kao nešto nacionalističko, nazadno. To neće biti tako lako moguće promeniti.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track