POKUPIO PLATE ZAPOSLENIH I NESTAO? Budvanska policija ispituje slučaj sekretara osnovne škole
Foto: Profimedia

imao pomagača u banci

POKUPIO PLATE ZAPOSLENIH I NESTAO? Budvanska policija ispituje slučaj sekretara osnovne škole

Crna Gora -

Direktor škole podneo krivičnu prijavu protiv sekretara.

Miodrag Šćepanović, direktor petrovačke Osnovne škole “Mirko Srzentić”, podneo je krivičnu prijavu budvanskoj policiji protiv sekretara te školske ustanove Gorana Ivanovića, zbog sumnje da je sa računa uzeo novac za plate šest zaposlenih i otpremninu za penzionisanu učiteljicu.

Šćepanović je rekao Vijestima da je utvrdio da je Ivanović falsifikovao izvode, nakon čega ga je suspendovao sa posla, pokrenuo disciplinski postupak i podneo krivičnu prijavu policiji.

Afera u školi je izbila 1. maja, nakon što šest radnika nije dobilo plate. Kako je reč o malom kolektivu, brzo otkriveno da je sekretar škole uzeo zarade dela zaposlenih.

Ivanović je, prema informacijama lista, netragom nestao i isključio mobilni telefon.

Zaposleni veruju da je imao pomagača u banci.

Jedan od sagovornika “Vijesti” tvrdi da je učiteljica koja se penzionisala u januaru prva primetila da nešto nije u redu - svakog dana čekala je isplatu otpremine od 1.200 evra.

“Međutim, Ivanović joj je govorio da Ministarstvo prosvete nije uplaćivalo novac. Kada je proverila, rečeno joj je da je novac uplaćen još 30. marta i da je podignut sa računa”, rekao je sagovornik.

Radnici koji nisu primili platu takođe su alarmirali tu obrazovnu ustanovu.

Direktor Šćepanović rekao je da je primetio da su izvodi koje je od Ivanovića dobijao na mejl lažni.

“On je suspendovan i podneo sam krivičnu prijavu. Predočili smo Ministarstvu prosvete ceo slučaj i oni su odobrili da se za šest radnika ponovo isplate zarade. Novac je obezbeđen i to će biti izmireno. Na sve načine potrudićemo se da bude isplaćena i otpremnina”, rekao je Šćepanović.

Objasnio je da je Ivanović posao sekretara u školi “Mirko Srzentić” obavljao prethodne četiri i po godine.

“Ja sam direktor protekle dve godine. Naredio sam da se izvrši kompletna revizija, kako bi se utvrdilo da li je i u ranijem periodu bilo malverzacija”, naglasio je Šćepanović.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja