HILJADE VERNIKA POSETILO OSTROG: Obeležili dan Svetog Vasilija Ostroškog VIDEO
Foto: Youtube/Ruptly

donosi isceljenje

HILJADE VERNIKA POSETILO OSTROG: Obeležili dan Svetog Vasilija Ostroškog VIDEO

Crna Gora -

Hiljade pravoslavnih hodočasnika okupilo se ispred manastira Svetog Vasilija Ostroškog, kod crnogorskog grada Danilovgrada.

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog.

Na taj dan u manastiru se tradicionalno okuplja veliki broj hodočasnika iz zemalja regiona.

I ove godine ispred manastira je veliki broj građana iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Austrije, Grčke, Bugarske, Rumunije, pa čak i Rusije. "Sveti Vasilije Ostroški, slava mu i milost, doneće isceljenje čitavom srpskom narodu“, rekla je Nada Bašanović-Zeković, hodočasnica iz Beograda.

"Ovaj dan mi je važan jer sam prošle godine u ovo vreme sedela i plakala i tugovala u Beču, zaključana u stanu, a danas sam ovde na dan Svetog Vasilija, hvala Bogu“, rekla je Zorica koja je putovala iz Beča u prisustvovati proslavama.

Ove godine, zbog ograničenja putovanja, broj hodočasnika je bio manji nego prethodnih godina. Mnogi od njih odlučili su da dođu u manastir Ostrog peške.

"Ovo je sjajan dan za nas - pravoslavne hrišćane, poseban dan u godini kada dođemo i posetimo ovo mesto. Troje nas je prošetalo od Gornjeg Polja do ovde", rekao je Željko Nikolić.

Manastir Ostrog osnovan je u 17. veku i najposećenije je mesto pravoslavnih hrišćana na Balkanu. Manastir je dobio ime po brdu koje se uzdiže iznad njega.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track