Najnovije vesti

KAKVI LICEMERI: Srbima se pretilo traktorima, a sad se očekuje da slave sa Đukanovićem 21. maj
Foto: Kurir/Zoran Šaponjić, EPA/Boris Pejović

nema razloga za slavlje

KAKVI LICEMERI: Srbima se pretilo traktorima, a sad se očekuje da slave sa Đukanovićem 21. maj

Crna Gora
16:59h

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić 20. maja u Vili Gorica u Podgorici organizuju svečani prijem povodom 15 godina nezavisnosti Crne Gore.

Naravno, kao državnici imaju pravo na to, ali izdizati ovaj događaj na neke veće nivoe, zaista je nepotrebno, ocenjuje Radio Jadran.

Kao prvo, Bečić i Krivokapić su osvedočeni borci 2006. godine za zajedničku državu. Drugo, i najvažnije, slati pozivnice Srbima da dođu na proslavu, istim onim koji su 15 godina ugnjetavani, unižavani, kojima je prijećeno novom traktorijadom i oduzimanjem svetinja, je licemerno.

Kako se Bečić i Krivokapić na trenutak ne zapitaju da li je srpskom narodu do slavlja?

Kako zaboraviti sistemsko uništavanje srpskog jezika u školama, izglasavanje nove zastave i himne bez konsenzusa sa Srbima, kojim čine gotovo 30 odsto stanovništva u Crnoj Gori?

Tu su i priznanje Kosova, ulazak u NATO, protjerivanje ambasadora, te otkazi na državnim poslovima čim pomenete da ste srpske nacionalnosti?

Kako slaviti 21. maj sa Milom Đukanovićem, koji je pretio Srbima da se moraju navikavati na neku novu Crnu Goru i želio da ih predstavi kao okupatore svetinja?

Da li je sve ovo povod za slavlje? Naravno da ne i ne može biti dok se određene nepravde prema srpskom narodu u Crnoj Gori ne isprave.

Srbi poštuju državu u kojoj žive, ali (još uvek) nemaju razloga za slavlje.

Kurir.rs/Radio Jadran

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track