SRAMNI ČIN: Muškarac urinirao po spomeniku narodnom heroju Ljubi Čupiću u Nikšiću VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

bruka

SRAMNI ČIN: Muškarac urinirao po spomeniku narodnom heroju Ljubi Čupiću u Nikšiću VIDEO

Crna Gora -

Snimak je objavljen na društvenim mrežama, a neki su prepoznali aktera, navodeći da je reč o nikšićkom taksisti

Na glavnom gradskom trgu u Nikšiću za sada nepoznata osoba oskrnavila je spomenik narodnom heroju Ljubi Čupiću.

Na snimku koji je objavio portal Pobjeda vidi se kako sredovečni muškarac urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubi Čupiću, dok kraj njega prolaze ljudi.

Snimak je objavljen je na društvenim mrežama, a neki su prepoznali aktera, navodeći da je reč o nikšićkom taksisti, a čak su objavili i broj njegovog vozila.

Policija je privela Nikšićanina M. I. koji je sinoć snimljen kako urinira po spomeniku narodnom heroju Ljubu Čupiću u Nikšiću, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Navedeno je da je osumnjičena osoba koja je oskrnavila spomenik identifikovana i privedena u službene prostorije CB NIkšić i da je u toku prikupljanje informacija.

Na snimku se vidi da je reč o muškarcu srednjih godina i da se sve dešava u vreme kada ima ljudi na ulicama.

Spomenik narodnom heroju Ljubu Čupiću otkriven je 13. jula 2018. godine, povodom Dana državnosti. Rad skulptora Zlatka Glamočaka nazvan je "Heroj na korzu", a postavljanje na glavnom nikšićkom trgu imalo je posebnu simboliku. Tim šetalištem je Ljubo Čupić, okovan lancima, proveden poslednji put pred streljanje.

Nakon izricanja presude izveden je iz sudnice, zgrade nekadašnjeg pozorišta, i tada je nastala fotografija koja je obišla svet.

Njegov osmeh ovekovječio je zvanični fotograf fašista Karlo Ravnič, a film sačuvao poznati nikšićki fotograf Migo Zorić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track