NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Albanci bi u Krivokapićevu vladu bez Srba?!
Kalkulacije Zdravko Krivokapić, Foto: EPA/Boris Pejović

BRUKA

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI: Albanci bi u Krivokapićevu vladu bez Srba?!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, gostujući u emisiji „Načisto“, najavio je i da budući put Crne Gore može biti i saradnja sa Milovim DPS

Predstavnik koalicije Albanaca u Crnoj Gori Jednoglasno i čelnik DP Fatmir Đeka rekao je da bi mogao da razgovara o ulasku u vlast, ali pod uslovom da u vlasti nije Demokratski front, najuticajnija koalicija u novom parlamentu.

Izneverio obećanja

- Naš stav da ne bismo bili u vladi u kojoj je Demokratski front suštinski je ostao isti. DF je u prethodnom periodu potvrdio da ne baštini evropske vrednosti, odnosno da su im bliže proruske integracije. To je legitimno, ali se kosi sa našim programskim opredeljenjima, kao i proklamovanim stavovima ove vlade - naveo je Đeka, a to je otvorilo pitanje da li Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, igra i na kartu Albanaca kao novih saveznika, a zbog poremećenih odnosa sa partnerima iz DF.

Podsetimo, poslednjih dana povela se ozbiljna rasprava na temu rekonstrukcije Krivokapićeve vlade. Predstavnici DF su poručili da ova izvršna vlast nije ispunila očekivanja i pozvali premijera da pred Skupštinom sam pokrene pitanje poverenja vladi, dok je Andrija Mandić, lider NSD, rekao da je Krivokapić odbijanjem da potpiše ugovor sa SPC napravio težak skandal.

Još jedan udarac Srbima u Crnoj Gori Krivokapić je naneo i gostujući u emisiji „Načisto“, kada je na pitanje novinara da li potencijalna smena ministra Vladimira Leposavića uz saradnju sa DPS nagoveštava neki budući put Crne Gore, s obzirom na to da su i DF i Demokrate odbile da glasaju sa Milovom strankom, Krivokapić je rekao da može da bude budući put, da je to jedna od alternativa. Time je otvoreno nagovestio da je spreman da sarađuje sa DPS.

Raspored snaga

Inače, na parlamentarnim izborima 2020. godine pobedu je odnela dotadašnja opozicija, koja je osvojila 41 mandat, od toga je „Za budućnost Crne Gore“ 27 mandata, „Mir je naša nacija“ 10 i URA 4.

Kurir.rs/ J. Mladenović Foto: EPA/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track