NAKON SCENA ODUZIMANJA DECE KOJE SU PORESLE ČITAV REGION: Crnogorski ministar obišao mališane i poručio da su dobro! FOTO
Foto: Twitter / Milojko Spajić

tuga u crnoj gori

NAKON SCENA ODUZIMANJA DECE KOJE SU PORESLE ČITAV REGION: Crnogorski ministar obišao mališane i poručio da su dobro! FOTO

Crna Gora -

Nakon što su potresne scene oduzimanjaa dece Tomašu Boškoviću iz Podgorice, obišle čitav region, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je poručio da su deca dobro, te da je morao lično da ih poseti kako bi se u to uverio.

“Deca su dobro, što je najbitnije, stručna služba i psiholog su odradili svoj deo posla, a i ja sam morao lično da ih pesetim, da se u to uverim”, napisao je Spajić na Tviteru.

Kako ističe, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će obezbediti da se dobro odmore u dečijem odmaralištu u Bečićima.

Direktorka Centra za socijalni rad u Podgorici, Marija Popović, kazala je danas da je pokrenula pitanje odgovornosti socijalnih radnika zbog postupanja pri oduzimanju dvoje dece od samohranog oca. Ona je potvrdila da je sada dvoje dece "na sigurnom".

Mediji navode da je otac uhapšen zbog nezakonite seče drva što je činio da bi prehranio sebe i decu.

Povodom snimka koji je uznemirio crnogorsku javnost, Ministarstvo unutrašnjih poslova je apelovalo da se u interesu dece omogući izlazak njihovog oca na slobodu, iako je policija, kako kaže, postupila zakonito, po hitnom nalogu suda, ali dodaje da "u ovako osetljivim situacijama, nije dovoljno postupati samo zakonito, već nužno s posebnom senzibilnošću i humanošću".

Istim povodom oglasio se i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić:

Podsetimo, čitav region bio je užasnut scenama privođenja oca dok deca plaču i vrište a socijalni radnici istraju imuni na njihove krike kao i molbe komšija da ne nastavljaju sa udaljavanjem dece od oca.

Kurir.rs / CDM, Fotio: Twitter / Milojko Spajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track