MEDOJEVIĆ: Srbija je naša bratska država, istorijski saveznik i prijatelj! Partner za evropsku budućnost i prosperitet
Foto: Youtube/Printscreen

pokret za promene

MEDOJEVIĆ: Srbija je naša bratska država, istorijski saveznik i prijatelj! Partner za evropsku budućnost i prosperitet

Crna Gora -

"U Crnoj Gori su uvek postojale dve politike", poručio je čelnik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Jedna, koju danas predstavlja DF koja Srbe u Crnoj Gori doživljava kao ravnopravne građane, svoje na svome, a Srbiju doživljava kao bratsku državu. saveznika i prijatelja , partnera za evropsku budućnost, ekonomski razvoj i prosperitet i Druga, koju danas predstavlja DPS i sateliti, Demokrate, Krivi, URA, Vijesti, BS, Albanske stranke, koji Srbe u Crnoj Gori doživljavaju kao neprijatelje države, Srbiju kao agresora, neprijatelja i opasnost".

"Crna Gora može da opstane kao država samo ako bude zasnovana na opštedruštvenom dogovoru po principu SVA PRAVA SVIMA. Crna Gora mora biti Crnogorska, ali i Srpska. Kad se postigne pošteni istorijski temeljni dogovor Crnogoraca i Srba o zajedničkoj otadžbini Crnoj Gori koja mora biti građanska, demokratska, pravna, socijalno pravedna i ekonomski efikasna, i koja će štititi pravo svakog naroda i etničke grupe na svoje korene, tradiciju, identitet, veru i kulturu".

"DF je politički iskaz takve pomirene, reformisame, moderne, evropske Crne Gore spreman da sa Bošnjacima, Albancima i Hrvatima gradimo zajedničku kuću, bez diskriminisanih i privilegovanih. SVA PRAVA SVIMA!!", rekao je Medojević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track