NEKA NAM JE SVIMA BOG NA POMOĆI: Gojko Perović demantovao izveštaje medija da je smenjen sa čela Cetinjske bogoslovije
Foto: screenshot

nema smena, kazni, suđenja

NEKA NAM JE SVIMA BOG NA POMOĆI: Gojko Perović demantovao izveštaje medija da je smenjen sa čela Cetinjske bogoslovije

Crna Gora -

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović demantovao je danas da je smenjen sa te pozicije.

Pojedini mediji preneli su ranije danas da je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović smenjen i poslat u Podgoricu, gde će biti starešina Crkve Svetog Đordja.

Perović je u izjavi za "Svetigoru" koja je preneta na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, demantovao te izveštaje.

"Nema nikakvih smena, kazni, suđenja niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba. Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Sve što radimo – radimo transparentno. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: Neka nam je svima Bog na pomoći", rekao je Perović.

On je dodao da se Bogoslovija redovnim aktivnostima priprema za početak nove školske godine i da se trenutno radi na adaptaciji školskih prostorija.

Naveo je i da je ovih dana Bogoslovija dobila poziv sa najviših crkvenih adresa SPC da se uključi u rad saborske Komisije za unapređenje prosvete unutar SPC, gde se, kako je rekao, takođe očekuje njegovo aktivno učešće kao rektora Cetinjske bogoslovije i još jednog od njenih profesora.

Ranije danas, mediji su preneli, pozivajući se na nezvanične crkvene izvore, da Perovića nije smenila Beogradska patrijaršija smenio mitropolit Joanikije, kao i da je episkop još neke cetinjske sveštenike premestio u druge sredine i da je u pitanju čistka kadrova pokojnog mitropolita Amfilohija i "grubi obračun" sa njegovim nasleđem.

Prema Ustavu SPC rektore bogoslovija, pa tako i Cetinjske, postavlja Sinod SPC. Pored toga što je Perović rektor Cetinjske bogoslovije on je i paroh Prve parohije cetinjske.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track