ISPRAVKA Na popularnoj plaži na Adi Bojani nema krokodila!
Foto: Youtube/RTCG

Letnja magnovenja turista

ISPRAVKA Na popularnoj plaži na Adi Bojani nema krokodila!

Crna Gora -

Kurir je 24. jula ove godine objavio informaciju: " da je čitalac Kurira poslao na našu redakciju uznemirujuću fotografiju sa Ade Bojane, pokraj Ulcinja. Naime, čini se kao da u vodi popularnog izletišta pliva – krokodil. Uznemireni čitaoci kažu da su zabrinuti za svoju bezbednost i da se u Crnoj Gori sada pored ajkula i delfina pojavila još jedna prijetnja po turiste. Da li je u pitanju krokodil ili ne, procenićete sami” , što ne odgovara istini i što je u pitanju bila dezinformacija, iako Kurir je prvobitno doveo u sumnju svojim izveštavanjem da postoji mogućnost da je to krokodil, ali da je to bilo izlišno.

Fotografija je bila krajnje nejasna tako da je bilo nemoguće razjasniti šta je u pitanju zapravo bilo, a verovatno je bilo u pitanju deblo, a ne krokodil u slanoj vodi!

Ada Bojana, krokodil
foto: Kurir čitaoci

Naime, ovu sliku posalo je čitalac Kurira na redakcijski mejl, koji je naglasio da je zabrinut za bezbednost iako nije ni on sa sigurnošću mogao tačno da opiše o čemu se zapravo radi i potencirao i naglašavao da je krokodil.

Česta je pojava tokom letnjih meseci da turisti počnu da viđaju sve i svašta na moru, pa čak i ajkule, krokodilile i slične opasne vrste iako je dobroznano gde krokodili žive i u kojim klimatskim pojasevima i da im Crna Gora klimatski nikako ne odgovora, kao i temperature vode.

Naravno da je izlišno govoriti da u Crnoj Gori ima krokodila.

Evidentno je da mnogi iz svog neznanja i ubeđenja šalju ovakve fotografije sa namerom da skadalizuju javnost ili da budu prepoznati i da im se priviđa nešto što nema nikave veze sa stvarnošću i geografijom, klimatologijom i biologijom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track