Najnovije vesti

ALARMANTNO OKO NIKŠIĆA: Bukti više šumskih požara, zapalio se automobil u tunelu Budoš
Foto: MUP Srbije

pomažu kolege iz drugih gradova

ALARMANTNO OKO NIKŠIĆA: Bukti više šumskih požara, zapalio se automobil u tunelu Budoš

Crna Gora

Više šumskih požara bukti u okolini Nikšića u Crnoj Gori, a iz Službe zaštite i spasavanja u tom gradu upozoravaju da je situacija alarmantna.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Slavko Tadić rekao je da danonoćno gase šumske požare u seoskom području Nudola, Bijelih Poljana, Smrduše, Banjana.

"U akcijama nam svakodnevno pomaže Aviohelikopterska jedinica Crne Gore, kao i kolege iz Herceg Novog, Cetinja, Perasta, Trebinja i Lastve trebinjske“, rekao je Tadić.

Veliki problem vatrogascima, kako je naveo, zadaje i petnaestak požara svakodnevno po prigradskim naseljima, prenosi RTCG.

"Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za nastajanje novih požara, kao i vremenske prognoze za narednih 15 dana apelujemo na naše sugrađane da dodatno obrate pažnju i pomognu vatrogascima-spasiocima da se izbore sa trenutnom situacijom koja je već sada alarmantna“, poručio je Tadić.

U međuvremenu, nikšićki vatrogasci uspjeli su da iz zapaljenog automobila u tunelu Budoš na ulasku u grad evakuišu putnike i ugase požar, saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja