PROVALJENE NAMERE ĐUKANOVIĆEVIH LJUDI: Propao pakleni plan da Cetinje ode Dedeiću!
Foto: Savo Prelevic AFP Profimedia

POLITIKA

PROVALJENE NAMERE ĐUKANOVIĆEVIH LJUDI: Propao pakleni plan da Cetinje ode Dedeiću!

Crna Gora -

Crnogorska vlada donela odluku da Cetinjski manastir prepiše na državu umesto da vlasnik i dalje bude prestonica Cetinje

Skupština opštine Cetinje, u kojoj većinsku vlast čini DPS Mila Đukanovića, pokušala je na perfidan način da preotme srpsku svetinju i da je preda u ruke raspopu Mirašu Dedeiću, samoproglašenom poglavaru nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve!

No, plan im je osujetila crnogorska vlada, koja je bez održavanja sednice odlučila da Cetinjski manastir prepiše na državu Crnu Goru umesto prestonice Cetinja kao nosioca prava svojine.

Vlada sa Zdravkom Krivokapićem na čelu odluku je donela u ponedeljak. Istovremeno, Skupština opštine Cetinje trebalo je juče da se izjasni o inicijativi građana za "vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi". Cetinjski manastir je formalno pravno u vlasništvu opštine Cetinje, dok Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve tvrdi da pripada njoj.

Zdravko Krivokapić
foto: EPA Christian Bruna

Vlada je pak naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja obavi zabeležbu zabrane otuđenja i opterećenja u listu nepokretnosti, i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promene upisa u katastarskom operatu.

Miraš Dedeić, CPC, Crna Gora
foto: Printscreen/YouTube

Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

- Postupajući po zaključcima Vlade Crne Gore, Uprava za katastar i državnu imovinu PJ Cetinje je izvršila zabeležbu otuđenja i opterećenja u G listu predmetnog lista nepokretnosti - piše u obaveštenju koje je dostavljeno predsednici Skupštine Cetinja Dejani Dizdar.

I. Ž./ Foto/Source:Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track