NAGRADIO LOJALNE: Duško Marković dao 25 miliona evra ljudima iz DPS
Sumnjivi potezi Duško Marković, Foto: Marina Lopičić

ANTIKORUPCIJSKI SAVET U CRNOJ GORI

NAGRADIO LOJALNE: Duško Marković dao 25 miliona evra ljudima iz DPS

Crna Gora -

Bivši premijer Crne Gore Duško Marković, član DPS Mila Đukanovića, i njegova vlada pobrinuli su se da obezbede i nagrade sebi lojalne ljude i to su činili sve do poslednjeg dana mandata, a procenjuje se da je oko 25 miliona evra dato u pozajmicama i nekretninama, piše crnogorska Borba.

Naime, kako navodi ovaj portal, Nacionalni savet za borbu protiv korupcije na visokom nivou prikupio je i analizirao dokumentaciju u vezi sa stambenom politikom prethodne vlade i tom prilikom došlo se do informacije o podeli 25 miliona evra kredita, oko 20.000 metara kvadratnih stambenog prostora u poslednjih desetak godina, a reč je o 580 ljudi koji su te stanove i kredite dobili, saopšteno je iz vlade Zdravka Krivokapića.

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, kaže za Kurir da je bivši režim DPS ostavio pustoš iza sebe i u ekonomskom smislu.

- Bili su uspostavili klijentelistički sistem koji je kao posledicu imao ogromne nepravde u društvu, dubinske podele i neviđene privilegije za najodanije sledbenike. Došao je momenat za promene i vidljivi zaokret u odnosu na dosadašnju praksu - kazao je Pavićević.

Inače, Ustavni odbor Skupštine Crne Gore razmotriće danas predlog pokretanja postupka za utvrđivanje da li je predsednik te države Milo Đukanovića povredio Ustav prilikom događaja na Cetinju. Inicijativu je podneo SNP, a podržale su ga sve partije vladajuće koalicije - Demokratski front, Demokrate i građanski pokret URA.

Kurir.rs/ J. M. Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track