NASTAVLJA SE KRVAVI OBRAČUN KOTORSKIH KLANOVA: Eksplozija automobila prepoznatljiv način ubistva!
Foto: Kurir

opasno

NASTAVLJA SE KRVAVI OBRAČUN KOTORSKIH KLANOVA: Eksplozija automobila prepoznatljiv način ubistva!

Crna Gora -

Posle više od godinu dana mirovanja, rat između dva kotorska klana, prema policijskim operativnim saznanjima, nastavljen je u ponedeljak ubistvom Cetinjanina, bliskog "škaljarcima" Jasminka Šahovića (41).

On je usmrćen u detonaciji eksplozivne naprave, koja mu je podmetnuta ispod automobila, nedaleko od kuće u Podgorici, gde je sa suprugom i detetom živeo kao podstanar.

Do eksplozije je došlo u ponedeljak oko 10 sati u podgoričkom naselju Tološi. Prvi rezultati istrage pokazuju da je eksplozivna naprava bila postavljena na autu, ispod mesta vozača, i aktivirana je daljinskim putem. Utvrđeno je da je eksploziv aktiviran onog trenutka kada je Šahović upalio automobil.

- Ova činjenica upućuje na zaključak da je zločinac pratio kretanje mete i odlučio se da aktivira "napravu" kada je bio sam, kako bi izbegao druge žrtve - objašnjava izvor "Novosti" iz istrage. - Detonacija je Šahovića izbacila iz automobila, a delovi kola su leteli na desetine metara.

Iz crnogorske policije, osim opštih podataka, nije bilo moguće dobiti više detalja o ovom ubistvu. Kratko su saopštili da "Uprava policije u saradnji sa državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti na utvrđivanju okolnosti događaja, u kojem je smrtno stradala jedna osoba".

Meštani Tološa, koje su u ponedeljak novinari zatekli u blizini mesta eksplozije, nisu hteli da govore o najnovijoj likvidaciji u Podgorici. Kratko su prokomentarisali da je sreća što se u automobili nije nalazio njegov sin, jer su ih svakodnevno viđali zajedno da se voze ulicom Partizanski put, gde je došlo do zločina.

Dobro upućeni sagovornici iz bezbednosnih struktura veruju da je ubistvo Šahovića nastavak sukoba "škaljarskog" i "kavačkog klana". Ovaj Cetinjanin je, prema operativnim podacima policije, važio za osobu blisku "škaljarcima", a način na koji je likvidiran često je viđen u obračunu sa njihovim protivnicima - "kavčanima".

U krvavom sukobu, koji je započet krajem 2014. godine, krađom nešto više od 200 kilograma kokaina u Španiji, do sada je ubijeno više od 50 osoba, među kojima je bilo i slučajnih žrtava. Pred kraj 2020. godine, ubijeno je više ljudi, koji su dovođeni u vezu sa "škaljarskim klanom". Ipak, hapšenjem srpskog ogranka "kavčana", kriminalne grupe Veljka Belivuka i Maljka Miljkovića, rat je gotovo utihnuo.

Jasminko Šahović je policiji poznat odranije. Hapšen je krajem jula 2017. godine, zbog prevare. Iste godine ga je nekadašnji sudija, a sada advokat, Lazar Aković, identifikovao kao jednog od dvojice muškaraca koji su ga fizički napali u aprilu 2016. Šahović je tada, preko svog advokata, demantovao Akovićeve tvrdnje ističući da je u tom periodu bio u zatvoru u Spužu, na izdržavanju kazne.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track