UZEO SI PARE DRITANE, IZDAJA...ORILO SE NA PROTESTU: Ispred zgrade Vlade u Podgorici okupljeni traže smenu Abazovića!
Foto: Mondo.me

uzavrelo u crnoj gori

UZEO SI PARE DRITANE, IZDAJA...ORILO SE NA PROTESTU: Ispred zgrade Vlade u Podgorici okupljeni traže smenu Abazovića!

Crna Gora -

Više stotina građana okupilo se večeras ispred zgrade Vlade u Podgorici ali i Beranama protiv pokušaja dritana Abazovića da, kako kažu, ruši Vladu.

Okupljeni građani u Podgorici uzvikivali su "Izdaja", "Smenite Dritana" i "Uzeo si pare Dritane".

Podgorica
foto: Mondo.me

Oni su blokirali i Bulevar Svetog Petra Cetinjskog na 15 minuta. Nakon protesta, koji je trajao oko sat vremena, pozvali su na ponovno okupljanje sutra u Podgorici ispred Vlade, ali i u drugim gradovima.

Protestu su se pridružili i funkcioneri Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, Vladimir Martinović i Albin Ćeman.

Protest u Beranama

Takođe, građani su se već treću noć zaredom okupili u Beranama zbog najave o formiranju manjinske Vlade. Okupljenima su se obratili predsednik Skupštine opštine Berane i predsednik Opštinskog odbora Demokrata Novica Obradović, predsednik Prave i odbornik u lokalnom parlamentu Milovan Živković i predstavnik grupe građana Velimir Bato Đurišić.

„Manjinska Vlada je vraćanje DPS-a na vlast bez izbora i mimo volje građana Crne Gore“, poručio je Obradović.

Inače, nakon Abazovićeve inicijative o manjinskoj vladi, usledile su oštre reakcije.

Predsednik skupštine Aleksa Bečić nazvao "narodnom izdajom", dok deo ministara traži ostavku potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Po pokretanju inicijative mediji najavljuju skori dolazak specijalnog izaslanika SAD za region Pabla Eskoabara u Crnu Goru.

Predsednik skupštine Aleksa Bečić je u reagovanju na zahtev za smenu vlade to nazvao političkom prevarom, licemerstvom, nemoralom, kukavičlukom i političkom i velikom narodnom izdajom.

"Prethodnih dana i nedelja na sceni je najava klasičnog pokušaja ustavnog puča, gaženja najvišeg pravnog akta, izborne volje građana i svih postulata demokratije", poručio je predsednik skupštine.

Bečićeve Demokrate deo su parlamentarne većine i protiv su inicijative za formiranje manjinske vlade, koju je podržao 31 poslanik vlasti u opozicije, a među njima i veći deo poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Mila Djukanovića.

Inicijativu je pokrenula koalicija "Crno na bijelo", koju predvodi potpredsednik vlade Dritan Abazović. Predsednik Skupštine je podsetio na ranija obećanja Abazovićevog saveza da neće praviti bilo kakve političke aranžmane sa DPS-om.

"Oni koji su jedini imali svoje političke predstavnike u Vladi, sada hoće sa DPS-om da sruše Vladu. To se zove politićki nemoral. Oni koji su tvrdili da imaju spiskove DPS poslanika i funkcionera koje će da procesuiraju zbog kriminala i korupcije, sada sa tim ljudima žele zajedno da vrše vlast… To se zove politički kukavičluk", ocenio je, izmedju ostalog predsednik skupštine.

Bečić je inicijatorima poručio da nije dobro "poigravati" se sa voljom građana.

"Niko ovde nije ni glup ni lud. Vidi vas narod, vidi vas Crna Gora! Ko se god pokušao poigrati sa voljom naroda ili ko je god potcenio narod Crne Gore doživeo je veoma brzo hladan tuš. U pamet se dok još nije kasno", poručio je Bečić.

Oglasili su ministri finansija i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović, koji se smatraju bliskim s premijerom Krivokapićem i pozvali potpredsednika vlade Abazovića da podnese ostavku.

Kurir.rs / Pobjeda, Berane online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track