CRNA GORA NA NOGAMA, PROTESTI ŠIROM ZEMLJE: Sa skupova poručuju VRATI MILU PARE DRITANE i IZDAJA, IZDAJA! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / Pogled

u više gradova

CRNA GORA NA NOGAMA, PROTESTI ŠIROM ZEMLJE: Sa skupova poručuju VRATI MILU PARE DRITANE i IZDAJA, IZDAJA! (VIDEO)

Crna Gora -

Protesti protiv manjinske vlade u Crnoj Gori nastavljeni isu i večeras širom zemlje.

Posebna "srdžba" upućena je osim prema GP URA Dritana Abazovića i prema Socijalističkoj narodnoj partiji, koja je potpisnica memoranduma, koji je potpisan sa manjinama, i za koji se još u decembru govorilo da je nacrt "manjinske vlade".

Policija pita, kako prenosi In4s.net, ko je organizator protesta, a narod odgovara „Okupio nas je Dritan“ uz skandiranje „IZDAJA!“

Podgorica, protest, Crna Gora
foto: Youtube prtscr / Pogled

Podgorica

Protestni skup u Podgorici, počeo je u 19 sati. Vesko Pejak i Alternativa je naglasio da su SNP i URA sami sebe ugasiti.

"Taj ko prvi izda biće proglašen za izdajnika, oni koji potom budu dizali ruke oni će biti manji izdajnici" naglasio je on.

Broj okupljenih je veći nego prethodnih dana, a na skupu je i poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

"Danas ste videli predata je inicijativa za smenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića i isto onako kao što su naše kolege povukli inicijativu za izglasavanje nepoverenja, sada je jasno da se radi da URA i SNP obezbeđuju većinu za ovu smjenu" ocijenio je Šaranović.

Kako je istakao, svaki od 81 poslanika mora da razume da iza svakog stoji 5.500 glasova građana.

"Znamo na kojim smo platformama dobili to poverenje. Znamo za šta su glasali oni građani koji su dali glasove 41 poslaniku sada već bivše parlamentarne većine. Mi treba da vratimo mandat građanima i da idemo na izbore, pa nek svako odluči đe je kome mesto" uverava on.

Na protestu je i poslanik Prave Marko Milačić koji je ocijenio da je potvrđeno da ovde nije u pitanju povenje vladi, nego očuvanje izborne volje građana.

Ponovo se čuju povici: „Uzeo si pare Dritane“, „Vrati Milu pare Dritane“.

Građani su blokirali bulevar Stanka Dragojevića, a preko Blažovog mosta krenuli su ka RTCG, gde večeras gostuje vicepremijer Dritan Abazović.

Nikšić

Protest u ovom gradu počeo je u 18 sati na Trgu Šaka Petrovića, odakle su i krenuli u šetnju. Protestanti, kao i ranijih večeri govore: „uzeo si pare Dritane“ i „ua lopovi“, dok su prolazili pored prostorija GP URA, javlja reporter IN4S. Kolona se uputila ka Opštini Nikšić.

Ispred Opštine, okupljenima su se obratili predsednik SO, Nemanja Vuković, i odbornik Nikola Vukotić iz pokreta Ne damo Nikšić. Poručili da narod neće dozvoliti da iko izigra volju naroda, javlja reporter IN4S.

Momčilo Vukosavljević iz Miholjskog zbora poručio je za DAN, da je Crna Gora 30. avgusta rekla „ne“ Đukanovićevom režimu.

"Predlog URA o formiranju manjinske vlade je direktno prekrajanje izborne volje. Poručio bih Jokoviću i Abazoviću da se ne ne igraju sa ovim narodom koji je 30 godina prolivao krv da bi dobio slobodu. Ne predstavljamo političku partiju niti podržavamo ovu vladu, ovde smo izašli kao građani koji žele slobodu" kazao je Vukosavljević.

Berane: Neka ide Abaz Dritan, in nam više nije bitan!

Protest u Beranama je ispred zgrade Opštine. Iz Berana je poručeno da ovo nisu politički skupovi, nego su se ovde okupili građani koji žele pravednu državu.

"Ja govorim u ime svoje porodice, ponuđenoj prevari i izdaji kažem ne" poručeno je sa skupa.

Građani su citirali Njegoša i stihove: „Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi.

Budva

U Budvi je večeras na oko 15 minuta blokiran kružni tok na ulazu u grad u znak protesta protiv najave formiranja manjinske vlade.

Među okupljenima je bio poslanik Demokrata Dragan Krapović i njegov partijski kolega, predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović.

Kazao je kako se u Budvi nisu nadali će morati ponovo da se okupljaju.

"Kao slobodni građani Crne Gore, nećemo mirno prihvatiti predaju, izdaju izborne volje građana Crne Gore. Tog 30. avgusta 2020, 208 hiljada građana u veličanstvenoj pobedi je dalo svoj glas da DPS ne bude na vlasti, da nema pravo da bira Vladu i da nema pravo da ruši Vladu. Danas se poteza URA i SNP dešava nažalost to. Dužni smo da pidignemo glas. Pozivam svih 208 hiljada građana koji su dali glas za slobodnu Crnu Goru, oslobođenu od kriminalnog režima DPS-a, da ovu izdaju zapamte i da svakoga dana od današnjeg do dana izbora pomisli na ovu gorku izdaju koju sada doživljamo", rekao je Krapović.

Mojkovac

Radonja Vuković iz Ne damo Mojkovac je kazao da je cilj ovih protesta odbrana narodne volje.

"Podržavamo svaki dogovor unutar parlamentarne većine, ali ne i saradnju sa DPS-om“, kazao je on.

Kolašin

Blokada magistrale ispod Bablje grede u Kolašinu, u znak protesta zbog incijative za formiranje manjinske Vlade, trajala je od 19 do 20 sati. Okupljeni su skandirali " Uzeo si pare, Dritiane" i "Ne damo pobjedu"

"Poručujemo Abazoviću da neće biti izdaje izborne volje građana.nećemo to dozvolito. DPS nikad više neće biti sastavni dio ni jedne Vlade. Poručujemo vicepremijeru da poštuje, prije svih, svoje glasače, koji su željeli promjene. Može li pogledati u oči onima glasačima URA koji su prije mjesec i po slavili u Mojkovcu i Cetinju?", poručeno je sa protesta.

Kako je rečeno "okupljanje je i podrška onima koji su za demokratiju u Crnoj Gori.". Datum poslednjih paralametarnih izbora, kazano je, "datum je koji se smatrao istorijskim".

"Očekivalo se da se u Crnoj Gori uspostave demokratske vrijednosti uporedo sa grčevitom borbom protiv kriminala i korupcije. Politički savez Crno na bijelo je bio pobornik uspostavljanja tih vrednosti. Ta politička grupacija danas naći će se u zagrljaju sa onima koji su opustošili Crnu Goru", rečeno je na protestnom okupljanju.

Protesti se u Kolašinu, kako je najavljeno, nastavljaju sa blokadom magistrale svake večeri u 19 sati. Tokom večerašnje blokade, okupljeni su dozvoljavali prolazak samo vozilima Hitne pomoći.

Kurir.rs / In4s.net, Foto: Youtube prtscr / TV Nikšić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja