I VEČERAS PROTESTI BRANE NARODNU VOLJU: Skupovi širom Crne Gore! Podgorica, Berane... VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

jasno

I VEČERAS PROTESTI BRANE NARODNU VOLJU: Skupovi širom Crne Gore! Podgorica, Berane... VIDEO

Crna Gora -

Počinje protest u Podgorici, na kojem prema najavama se večeras nalaze i ministri u Vladi Crne Gore, Milojko Spajić, Jakov Milatović, Vesna Bratić i Jelena Borovinić Bojović. Kako javlja reporter IN4S sa lica mjesta, okuplja se veliki broj građana.

Podgorica

U Podgorici je na ulicama već prisutna grupa građana, među kojima je i ministarka Vesna Bratić koja pomno sluša glas naroda!

"Mi branimo narodnu volju od 30. avgusta. Očekujemo podršku svih narodnih poslanika koji su protiv DPS-a i njihovih satelita“ kazala je jedna građanka koja prisustvuje večerašnjem protestu.

„Dižemo glas protiv onih koji žele da promijene narodni izbor. Nemamo nikakvog ličnog interesa da budemo ovdje. Nismo se okipili da branimo ničije fotelje. Ovo nisu politički skupovi i većina nas nema veze sa politikom“, kazao je Dejo Kruščić.

Narodni guslar Željko Bugarin poručio je da „kada bi se odnekud pojavio prvi grad Marko Miljaniv i da me pita šta se dešava rekao bih im da se ovdje brani čojstvo i junaštvo“.

Okupljeni govore da ovo nije politički skup, ali i skandiraju “IZDAJA“. Takođe, govore da će sve dati za slobodu, a slobodu nizašta.

Na protestu stigli poslanici Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović, Momo Koprivica, Danilo Šaranović.

„Jedini put ka vrlinama je onaj litijski koji je predvodio naš blaženopočivši mitropolit. Put utaban i ka potomcima i ka precima, svaki čovek je bio zvijezda, a same litije sazvežđe. Vjerujem u svakog saborca sa džade, ovo je moj tim koji živi slobodu, ovi ljudi i ova džada pišu istoriju“, rekao je na skupu politički aktivista Ujedinjene Crne Gore, Milivoje Brdža Brković.

Od kad je GP URA na pres konferenciji ponudio koncept manjinske vlade, kako su kazali bez DPS i DF, krenulo je veliko nezadovoljstvo naroda, koji se svake večeri okuplja da poruči, da to nije ono za šta je većina građana glasala 30. avgusta 2020. godine.

Posebna „srdžba“ upućena je osim prema GP URA i prema Socijalističkoj narodnoj partiji, koja je potpisnica memoranduma, koji je potpisan sa manjinama, i za koji se još u decembru govorilo da je nacrt „manjinske vlade“.

Berane

Iz Berana su poručili da „nikada neće biti dobre Vlade, dok u njoj ne bude Srba onoliko koliko zaslužuju“.

„Niko nikada mimo naroda neće moći Crnoj Gori određivati njen put…Čista obraza možemo da stanemo pred bilo koga i kažemo ono što mislimo jer smo kao narod uradili najbolje za Crnu Goru…Ovo nisu politički skupovi i bilo čija politička kampanja. Većina nas ovdje nema nikakve veze sa politikom…Ove skupove smo započeli mi, slobodni građani, zato treba da se čuje prvenstveno naš glas…“, poručeno je između ostalog iz Berana.

„Nismo mi ničiji zatočenici a Crna Gora nije ničija svojina…Crna Goro nema predaje“, poručeno je iz Berana.

Kurir.rs/IN4S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track