MANDIĆ I KNEŽEVIĆ TRAŽILI OD DRITANA: Poštujte izbornu volju! Nema saradnje sa DPS! Rešenje tražiti unutar parlamentarne većine!
Foto: Youtube prtscr / Nova srpska demokratija

odluke demokratskog fronta

MANDIĆ I KNEŽEVIĆ TRAŽILI OD DRITANA: Poštujte izbornu volju! Nema saradnje sa DPS! Rešenje tražiti unutar parlamentarne većine!

Crna Gora -

Predsednik NSD Andrija Mandić i predsednik DNP Milan Knežević razgovarali su večeras sa predsednikom URA-e Dritanom Abazovićem i još jednom mu saopštili jasne poruke o izlasku iz aktuelne krize i njihov nepromenjen stav da će glasati za njegovu smenu u Skupštini koju je inicirao Zdravko Krivokapić, saopštili su iz Demokratskog fronta.

Andrija Mandić i Milan Knežević su zatražili od Abazovića da poštuje izbornu volju iskazanu na izborima 30. avgusta i da se samo u okviru aktuelne parlamentarne većine može tražiti novo održivo rešenje.

"Andrija Mandić i Milan Knežević su obavestili zamenika premijera da je njima i koaliciji “Za budućnost Crne Gore” neprihvatljiv bilo kakav dogovor i saradnja sa DPS-om, što mislimo da treba da bude stav i koalicije "Crno na bijelo" kazali su iz DF-a.

"Predsednik URA-e je saopštio čelnicima DF- a da je postojeće stanje u aktuelnoj Vladi neodrživo i da će ova Vlada biti smenjena i da ima puno razumijevanje za stav DF- a koji će glasati za njegovo razrešenje, ali i da Abazović želi da nastavi razgovore tražeći najbolja rešenja za izbor nove Vlade, prevashodno u okviru postojeće parlamentarne većine, i da će uraditi sve što je u njegovoj moći da dogovora dođe" navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, DF će nastaviti razgovare sa svim drugim subjektima aktuelne parlamentarne većine kako bi kroz iskreni razgovor i novi dogovor zaustavili svaku mogućnost povratka DPS-a.

Kurir.rs / Borba.me, Foto: Youtube prtscr / Nova srpska demokratija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track