03:55

MILO JE CRNOGORSKI ESKOBAR? Medojević: Ovo je jedini način da se CRNA GORA OČISTI OD MAFIJE!

šizofrena situacija u državi

MILO JE CRNOGORSKI ESKOBAR? Medojević: Abazović nema ni 3% podrške građana! Ovo je jedini način da se CRNA GORA OČISTI OD MAFIJE

Crna Gora -

Crna Gora je trenutno u žiži javnosti posle brojnih incidenata i odluka u samoj državi, a poslednja u nizu je odlaganje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je trebalo da bude razrešen policijski službenik koji se dovodi u vezu s kriminalnim krugovima

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore, istakao je da je Crna Gora već 2 godine u šizofrenoj situaciji baš iz razloga jer je politički sistem poremećen.

- Mi već duže vreme imamo jednu šizofrenu situaciju, praktično od izbora 30. avgusta 2020. godine gde je narod jasno rekao da želi promene. Narod želi kraj jednog korumpiranog režima koji je 30 godina pljačkao, delio i razarao državu Crnu Goru. Međutim nije se formirala vlada na osnovu volje građana i tu je došlo do poremećaja političkog sistema - rekao je Medojević u jutarnjem programu Kurir televizije.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

- Međunarodna zajednica traži da se preko bezbednosnih agencija i Europola hapse vođe duvanske i narko mafije, a Đukanović je glavni čovek duvanske i narko mafije. Dolazimo u situaciju da strane službe istražuju našu policiju, tužilaštvo i sudstvo. Potom šalju to našim korumpiranim strukturama da one nešto urade. Posle godinu dana bezuspešne istrage, opet se preko medija objavljuju dokazi kako je mafija srasla sa državom - dodao je Medojević.

Crnogorski premijer Dritan Abazović učestvovaće na samitu zemalja inicijative Otvorenog Balkan u Ohridu narednog meseca. On je izjavio da je svaka regionalna inicijativa, koja može da ubrza integracije, nešto što Crna Gora treba da prihvati.

Medojević se osvrnuo i na samog premijera gde je istakao da on nema ni 3 odsto podrške građana.

- Imate, recimo, premijera Dritana Abazovića koji nema odgovore na ova pitanja. Sada kada je ostvario svoje dečačke snove i postao premijer sa 3 odsto podrške građana bavi se Otvorenim Balkanom. Ministar spoljnih poslova i njegov glavni koalicioni partner Milo Đukanović su protiv Otvorenog Balkana - rekao je Medojević.

Milo Djukanovic, Milo Đukanović
foto: AP/Risto Božović

Dodao je da u Crnoj Gori mafija srasla sa državom, a potom je i uporedio vlasti sa čuvenim Pablom Eskobarom.

- U Crnoj Gori mafija nije kriminalnog porekla već političkog profila i vrlo je slična korupcionaško-kriminalnim strukturama u Kolumbiji i Meksiku. Mafija više nije tajna organizacija. Vi znate da je Pablo Eskobar bio kongresmen, da je javno pretio i promovisao svoj rat. To imate i u Crnoj Gori - istakao je Medojević.

Pablo Eskobar
foto: Kurir Štampano

Medojević smatra da je jedini način da se izborite sa mafijom i kriminalom koji je srastao sa državama, a da zapravo ima efekta, jeste da se uvede vandredno stanje u državi. Osvrnuo se i na države poput Italije i Amerike koje su u tome uspele i imanju takvu vrstu zakona.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:51

MINISTAR JOKOVIĆ NAJAVIO: CRNA GORA ŽELI U OTVORENI BALKAN! Srpski analitičari sigurni: MILO NEĆE DOZVOLITI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track