DALIBOR TRUDNU SUPRUGU TUKAO 8 SATI PRED TROJE MALOLETNE DECE: Optužnica za svirepo ubistvo, ovako se nasilnik branio
Ilustracija, Foto: Profimedia

brutalni zločin

DALIBOR TRUDNU SUPRUGU TUKAO 8 SATI PRED TROJE MALOLETNE DECE: Optužnica za svirepo ubistvo, ovako se nasilnik branio

Crna Gora -

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu podignutu protiv Dalibora Nikolića (34), kojom ga Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) tereti za svirepo ubistvo trudne nevenčane supruge Zimrite Nerde (27).

Prema navodima akta Višeg tužilaštva, Nikolić je optužen da je tokom 15. i 16. januara ove godine, osam sati tukao svoju nevenčanu suprugu, a za sve to vreme njihovo troje maloletne dece bilo je u istoj kući u barskom naselju Sokolana.

– Nikolić je optužen da je od 22 sata 15. janura, do šest sati narednog dana, tukao i na svirep način, s umišljajem, ubio trudnu suprugu Zimritu Nerdu tokom svađe u vezi prestanka njihove zajednice i dok se troje njihove maloletne dece (od 10, osam i četiri godine), nalazilo u porodičnoj kući – detalji su optužnice, piše Dan.

Nerda je od posledica prebijanja podlegla povredama 22. januara u Kliničkom centru Crne Gore. U optužnici koju zastupa državni tužilac u VDT-u u Podgorici Ana Radović, Nerda je primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a lekari su joj u bolnici konstatovali pet teških telesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

policija, crnogorska policija
foto: Shutterstock

– Oštećena je sve vreme trpela fizičke i duševne bolove jakog intenziteta i dužeg trajanja – piše u optužnici.

Nakon ovoliko sati mučenja, Nerda je ležala u krevetu i, kako se navodi u optužnici, nije se odazvala na nekoliko poziva Nikolića da im skuva kafu. Posle određenog vremena, dodaje se, došla je do kuhinje i ponudila da ipak ona skuva kafu. Navodno je Nikolića to razbesnelo i udario je Nerdu pesnicom u deo lica ispod desnog oka.

– Oštećena je od tog udarca izgubila svest usled izliva krvi u mozak i pala na pod. Došlo je do posledičnog naglog prekomernog savijanja glave unazad i kidanja mostnih vena, a potom nakupljanja krvi u prostor između tvrde i meke moždane ovojnice i pritiska izlivenom krvlju na mozak – detalji su optužnice.

Nikolić je u istrazi naveo da je 12 godina bio u braku s pokojnom Nerdom. Kazao je su se svađali oko sitnica i gluposti, "oko problema koje su imali u braku u ranijem periodu, kada je ona odlazila od njega, kao i oko problema koje je imao s njenom braćom". Nikolić je naveo da je kazao oštećenoj da im brak ne ide i da treba da mu konačno kaže da ne želi s njim da živi i da se rastanu. Ispričao je da ga je, kada mu je Nerda rekla da ne želi više da živi s njim, a potom promenila mišljenje i kazala da se šalila i da će nastaviti život s njim, kako je tada tvrdilo, to razbesnelo, zbog čega je počeo da je vređa.

Na kraju je, rekao je, "udario jednom ili dva puta pesnicom u lice". Kazao je da je nekoliko puta udario palicom, te da je prilikom svađe oko toga ko će da skuva kafu udario pesnicom u glavu "a ona je pala i glavom udarila o pločice". Tvrdi da je polivao vodom kako bi joj vratio svest, a potom je smestio na zadnji deo automobila i pozvao komšiju, koji je kao podstanar živeo u delu njegove kuće, da Zimritu odvedu do bolnice. Komšiji je kazao da doktorima saopšti da je oštećena pala i da je on na poslu.

Suprotno odbrani oštećenog, komšija je tokom svedočenja kazao da je tokom cele noći čuo svađu i tuču. Prema nalazu i mišljenju veštaka medicinske struke, utvrđeno je da je izliv krvi u mozak posledica udarca pesnicom u predeo lica ispod desnog oka, a ne pada na pločice. Inače, Nikolić je nakon kobnog događaja, kako je ranije saopšteno, taksijem otišao do Podgorice, odakle se drugim taksijem uputio prema Srbiji. Uhapšen je na graničnom prelazu Dobrakovo po poternici koju je raspisala Uprava policije i određen mu je pritvor od 30 dana.

(Kurir.rs/Dan)

Bonus video:

00:25

Porodično nasilje u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track