CETINJANIN OSPORAVA ZVANIČNU VERZIJU MASAKRA: Zvao policiju u 15.22 i rekao ČOVEK UBIJA LJUDE. Ovo se ne poklapa sa SAOPŠTENJEM
Foto: EPA/Boris Pejović, Privatna Arhiva

NOVA SAZNANJA O TRAGEDIJI U CRNOJ GORI

CETINJANIN OSPORAVA ZVANIČNU VERZIJU MASAKRA: Zvao policiju u 15.22 i rekao ČOVEK UBIJA LJUDE. Ovo se ne poklapa sa SAOPŠTENJEM

Crna Gora -

Dva dana nakon tragedije na Cetinju, sa stravičnim bilansom od 11 mrtvih i šest ranjenih, izranjaju saznanja koja bacaju značajno novo svetlo na događaj, ali, istovremeno, bitno dovode u pitanje verziju koju je zvanično saopštila Uprava policije i njeni rukovodioci, tokom gostovanja na pojedinim televizijama.

Svedok događaja javio se Anteni M i pokazao listing telefonskih poziva kojim potvrđuje da je policiju obavestio u 15 sati i 22 minuta, jasno im saopštivši da se u neposrednoj blizini njegove kuće čuje pucnjava. Taj razgovor sa dežurnim operaterom na 122 trajao je 26 sekundi.

U 15 i 25 opet je zvao dežurnu službu i taj razgovor trajao je 16 sekundi. U tom razgovoru im nedvosmisleno saopštava da je u toku zločin.

Sve ukazuje na to da telefonski listing demantuje tvrdnje policije da je prvi poziv kojim su alarmirani stigao u 15 sati i 30 minuta, a da je patrola policije bila na licu mjesta 3 minuta potom.

Sagovornik Antene M kaže da su se na licu mesta prvo pojavila samo dvojica policajaca. Svestan da je bio u šoku zbog svega što se dešavalo, ostavlja mogućnost da je neke detalje možda pogrešno razumeo ili da mu je sećanje na red dešavanja nepouzdano. Međutim, vreme njegovih poziva policiji je nesumnjivo i zabeleženo je na telefonu.

Policiju je još dva puta zvao - u 15 : 46 i 15 : 49. Prvi poziv trajao je 11 sekundi, drugi 29 sekundi. Taj poslednji poziv uputio je u momentu kada je Vuk Borilović ušao u kuću u neposrednoj blizini one u kojoj živi sagovornik Antene M. Gledao je kretanje ubice sa najviše 20-ak metara i nije primetio ništa što bi ukazivalo da je u tom trenutku bio ranjen.

Svi ovi navodi ne uklapaju se u opis dešavanja koji je obelodanila policija.

Cetinjanin za Antenu M naglašava da ni na koji način ne dovodi u pitanje požrtvovanost i hrabrost policajaca koji su učestvovali u akciji. Naprotiv, za njihovo držanje ima samo reči pohvale. No, da se oglasi posredstvom medija naterale su ga reakcije rukovodilaca UP.

Kako prenosi Antena M, pojedini izvori tvrde, čak, da je jedan od ranjenih uspeo da se spasi bežeći upravo prema policiji stacioniranoj kod manastira. Navodno, na njegov poziv da intervenišu jer čovjek ubija ljude u neposrednoj blizini, dobio je odgovor da oni ne smeju napustiti svoju poziciju bez naređenja.

Kurir.rs/Pobjeda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track