Najnovije vesti

ZAKAZANA SEDNICA: Crnogorski poslanici u petak o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini
Foto: Kurir

vanredno u cg

ZAKAZANA SEDNICA: Crnogorski poslanici u petak o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini

Crna Gora

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović za petak u 12 sati zakazala je vanrednu sednicu parlamenta, na kojoj će se glasati o predlogu predsednika države Mila Đukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Stara parlamentarna većina najavila je da će glasati protiv Đukanovićevog predloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Zbog odbijanja Đukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Iz kabineta Đurović su objasnili za TV Vijesti da sednica parlamenta, na kojoj bi se i formalno mogao pokrenuti postupak smene Đukanovića, još nije zakazana jer još nije prošlo 10 dana od podnošenja inicijative za smenu, pa je to moguće 4. oktobra.

Istovremeno, na pitanje kada će se nastaviti sednica Skupštine od 2. septembra na kojoj treba da se glasa o smeni predsednice Skupštine Danijele Đurović, a na početku koje je potpredsednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu na zahtev DF-a, iz kabineta Đurović je rečeno da nastavak te sednice još nije zakazan jer, po Poslovniku, Kolegijum predsednice “planira rad zasijedanja”, a s obzirom da je sednica prekinuta na zahtev predstavnika DF-a kao predlagača, od njih se očekuje da traže njen nastavak.

Tvrde i da propisima nije precizirano vreme kada se mora završiti sednica koja je zakazana u periodu održavanja vanrednih zasedanja.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja