GOLIŠAVE SLIKE, LUKSUZ I OPTUŽBE ZA PROSTITUCIJU: Ovaj sudija je naredio hapšenje bake iz CG čije su unuke vrištale od nemoći
Foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

prate ga glasine, skandali, kazne

GOLIŠAVE SLIKE, LUKSUZ I OPTUŽBE ZA PROSTITUCIJU: Ovaj sudija je naredio hapšenje bake iz CG čije su unuke vrištale od nemoći

Crna Gora -

Javnost u Crnoj Gori i regionu potresena je nakon što je baka dve devojčice Sanja M. emitovala prenos uživo na TikToku, kada je Centar za socijalni rad iz Budve, uz asistenciju policije, došao da odvede decu.

Ona je podnela zahtev za izuzeće sudije Osnovnog suda u Kotoru Veljka Bulatovića iz Kotora jer, kako je rekla, njena porodica "trpi njegovo zlostavljanje godinama".

Kako je Sanja tokom prenosa uživo rekla, sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović je, uprkos činjenici da je podnesen zahtev za njegovo izuzeće, doneo rešenje u kom je odredio zatvor u trajanju od 30 dana baki dve devojčice iz Budve, Sanji M. kako bi se njih dve odvele kod majke.

Golišave fotografije

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović javnosti je poznat još od 2018. godine, kada su svi mediji preneli da komisija Sudskog saveta Crne Gore utvrđuje da li je Veljko Bulatović prekršio etički kodeks objavljivanjem golišavih fotografija na društvenim mrežama.

Sudija je na društvenim mrežama, na svom profilu, objavljivao fotografije kojima se navodno urušava ugled sudije, što je u suprotnosti sa Etičkim kodeksom koji ih obavezuje da i u privatnom životu vode računa o tome kako se ponašaju i odevaju.

On je na svom profilu redovno objavljivao golišave fotografije iz bazena, teretane...

Mnoge od tih fotografija izbrisane su pošto je protiv njega tada pokrenut postupak.

Pored golišavosti, zamerili su sudiji i zbog skupih odevnih predmeta, pića i navika koje odišu luksuzom.

Presuda

Naime, u februaru 2019. godine doneta je presuda da je sudija Veljko Bulatović povredio Etički kodeks sudija objavljujući na Instagramu fotografije nedostojne funkcije koju obavlja.

To je odlučila Komisija za Etički kodeks Sudskog saveta, nakon što je predsednica Vrhovnog suda inicirala da se pokrene postupak kada su joj dostavljene fotografije Bulatovića, objavljene na njegom profilu na društvenoj mreži.

Optužbe za prostituciju

Javnost u Crnoj Gori i regionu je, podsetimo, bila šokirana kada je u javnost izašlo saznanje, koje je preneo portal Aktuelno, u kojoj je Veljko Bulatović navodno prijavljen nadležnim tužilačkim organima za nedostojno, nečasno, nemoralno ponašanje, uz optužbe da se čak bavi „prostitucijom“.

Naime, prema tadašnjim saznanjima portala Aktuelno iz veoma pouzdanih izvora, nadležno tužilaštvo ispitivalo je optužbe koje je na račun sudije Bulatovića tada izneo B.J. koji je u svojoj ispovesti detaljno opisao odnos sa sudijom, tvrdeći da on “lično proživljava pravi progon” zbog čega je zatražio „pomoć i zaštitu nadležnih organa”.

Prema tadašnjim tvrdnjama, B.J. je od Bulatovića izvesno vreme trpeo „vrlo ozbiljne provokacije i ucene i to u tolikoj meri da je to prešlo u meru nepodnošljivog“.

Veljko Bulatović
foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

Pomenuti muškarac je tada tvrdio da su on i Bulatović više puta imali seksualni odnos i razmirice. On navodi da je sudija "nekontrolisano menjao veliki broj partnera zbog trenutnog seksualnog zadovoljstva". Tvrdio je da je Bulatović konstantno slao nage fotografije da bi se potom, kako navodi muškarac, počeo "baviti pružanjem seksualnih usluga i učestvovati u grupnjacima".

Veljko Bulatović
foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

Prema njegovim rečima, sudija je navodno odlazio na razna putovanja sa kojih mu je slao razne eksplicitne fotografije i video snimke (fotografije se nalaze u vlasništvu portala Aktuelno ali zbog eksplicitnog sadržaja nisu hteli da ih objavljuju).

Tada su, kako je tvrdio B.J, a preneo portal Aktuelno, usledile pretnje od strane Bulatovića, koji je rekao ovom muškarcu da "ima prijatelje iz krimi priče koji bi ga mogli umiriti".

B.J. je istakao da je pretrpeo veliku sramotu i "najgori vid pakla" zbog sudije Bulatovića.

B.J. je takođe tvrdio da je njegova promiskuitetnost izgubila kontrolu.

Veljko Bulatović
foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

Reklame na “Grinderu” i “Romeu”

Kao dokaz za svoje navode građanin B.J. je tada dostavio tužilaštvu fotografije sa aplikacija "Grinder" I "Romeo" gde se sudija Bulatović navodno reklamira i nudi u svrhu seksa.

Građanin B.J. je takođe naveo da je uplašen da će mu Bulatović možda nauditi jer ima “izraženu i nekontrolisanu osvetoljubljivu karakternu crtu”, istakavši da su Bulatoviću "novac i seks jedina filozofija života".

Veljko Bulatović
foto: Vijesti.me/ Instagram/ Facebook

No, ove optužbe nisu doživele sudski epilog, te je sve ostalo na nezvaničnim saznanjima i ispovesti anonimnog građanina.

(Kurir.rs/Aktuelno/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track