Najnovije vesti

MOŽE LI MILO DA BUDE "NOKAUTIRAN" U PRVOM KRUGU? Pavićević: Predsednički izbori su ključni, opoziciji treba SAMO JEDAN KANDIDAT!
Foto: Nemanja Nikolić, EPA/Andrzej Lange

CRNA GORA

MOŽE LI MILO DA BUDE "NOKAUTIRAN" U PRVOM KRUGU? Pavićević: Predsednički izbori su ključni, opoziciji treba SAMO JEDAN KANDIDAT!

Crna Gora

a evo ko je favorit

Crna Gora nalazi se mesecima u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, a aktuelna vlada premijera Dritana Abazovića u tehničkom je mandatu više od pet meseci otkako joj je izglasano nepoverenje.

Poslednji pokušaj dogovora o formiranju nove vlade je propao, a u međuvremenu je predsednica skupštine Danijela Đurović za 19. mart raspisala predsedničke izbore koji bi mogli, kako su ocenili analitičari, da budu "pitanje svih pitanja".

Situaciju u Crnoj Gori analizirali su Vladimir Pavićević, savetnik potpredsednika crnogorske vlade u tehničkom mandatu i Vladimir Dobrosavljević politički analitičar.

Kurir
foto: Kurir televizija

Pavićević je prokomentarisao izjavu Dritana Abazovića da je Andrija Mandić, za koga se pretpostavlja da bi mogao da bude protivkandidat Milu Đukanoviću na predstojećim predsedničkim izborima, jedan od tri najbolja političara u Crnoj Gori.

- Poslednjih par meseci gospodin Mandić se vrlo racionalno ponašao u pogledu nekih mogućnosti za svrgavanje Mila i DPS-a, tako da je Dritanova izjava sasvim na mestu. Ipak tu postoje neke doktrinarne razlike između Dritana i Mandića što takođe nije sporno - kaže Pavićević i naglašava:

- Pitanje svih pitanja jeste da li je moguće da na izborima 19. marta ova većina dogovori zajedničkog kandidata koji će ubedljivo da pobedi ili Mila ili Miliovog kandidata u prvom krugu. Šta nam je prioritet? Ako je prioritet puno razvlašćivanje Mila Đukanovića, onda treba većina da dogovori kandidata koji treba ubedljivo da ga pobedi u prvom krugu. Ja zato zagovaram nedeljama da imamo zajedničkog kandidata.

MOŽE LI MILO DA BUDE NOKAUTIRAN U PRVOM KRUGU?! Pavićević: Predsednički izbori su ključni, opoziciji treba JEDAN KANDIDAT!
04:25

MOŽE LI MILO DA BUDE NOKAUTIRAN U PRVOM KRUGU?! Pavićević: Predsednički izbori su ključni, opoziciji treba JEDAN KANDIDAT!

S druge strane svoja očekivanja od predsedničkih izbora u Crnoj Gori dao je i Dobrosavljević.

- U politici nikada nemojte reći nikada. Iz sadašnje pozicije i neuspeha da se napravi vlada, deluje mi da će sve političke gurpacije izaći sa svojim kandidatima. DPS i njegovi politički saveznici prosto nemaju više većinu među građanima Crne Gore, tako da Mislim da će DPS u svakom slučaju izgubiti. Po meni ovo bi trebalo da se pretvori u duel političkih titana u Crnoj Gori Andrije Mandića i Mila Đukanoviča - ocenio je Dobrosavljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja