"DVA KANDIDATA OPOZICIJE U TRCI ZA PREDSEDNIKA!" Pavićević: To je neviđena senzacija! Ovom pobedom, izbacićemo Mila u prvom krugu!
Vladimir Pavićević, Foto: EPA/Georgi Licovski, Kurir Televizija, Shutterstock, Profimedia

IZBORI U CRNOJ GORI

"DVA KANDIDATA OPOZICIJE U TRCI ZA PREDSEDNIKA!" Pavićević: To je neviđena senzacija! Ovom pobedom, izbacićemo Mila u prvom krugu!

Crna Gora -

Uprkos ranijim najavama, opozicija u Crnoj Gori ipak neće nastupiti s jedinstvenim kandidatom na predsedničkim izborima zakazanim za 19.mart jer su se zasad za mesto predsednika države kandidovala dva kandidata.

Vladimir Pavićević, savetnik potpredsednika crnogorske vlade u tehničkom mandatu, gostovao je u jutarnjem programu Redakcija, putem video poziva, prenevši detaljno, dešavanja, kao i njegove predloge povodom predstojećih izbora u Crnoj Gori.

Pavićević, Crna Gora
foto: Kurir tv

Rekao je šta misli o gorepomenutim najnovijim vestima.

- Drago mi je da komentarišemo ove najnovije prilike u Crnoj Gori. Uvek je dobro da, u javnom polju, imamo predloge. Šta sad imamo ovde? - zapitao je, pa objasnio šta je dalji tok događaja.

- Kandidaturu za predsednika države najavili su dvojica političara, ministar finansija Milojko Spajić i gospodin Dejan Vukčić koji je, u vreme Zdravka Krivokapića, bio šef UDBE. Nije ništa još definitivno, to sam naučio u Crnoj Gori, da, dok nema finalne stavke, ništa ne mora da bude tako. Imaćemo listu kandidata i onda ćemo tačno znati - rekao je.

Pavićević, Crna Gora
foto: Kurir tv

Između redova je ispričao šta bi mogla biti odluka demokratskog kandidata, dajući predlog.

- Ako zamislimo da se gospodin Spajić zaista kandiduje i zvanično, onda je u redu, jer imamo jednog kandidata. Ali pokret "Evropa sad", nema poslanike u skupštini, taj pokret nije zastupljen, pa ne možemo reći da su deo parlamentarne većine. Oni su nova snaga, pa ističu svog kandidata. Moj predlog je da, ako gospodin Spajić ide za kandidata, da onda parlamentarna većina, osmisli svog jednog kandidata, koji sigurno pobeđuje i kandidata koji će imati podršku svih stranaka većine - rekao je.

04:33

NIŠTA NIJE DEFINITIVNO DOK SE IZBORI U CG NE ZAVRŠE!

U nastavku je predložio, da se na predsedničkim izborima, izađe sa dva kadnidata.

- Moj predlog je, da pokušamo da na ove izbore izađemo sa dva kandidata, tako da Mila Đukanovića izbacimo već u prvom krugu! Znate šta bi to bilo? To bi bila jedna neviđena senzacija! I onda, građani Crne Gore, biraju između dva kandidata pobednika - predložio je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track