PAO ZBOG ŠVERCA DROGE: Ovo je uhapšeni Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije u Crnoj Gori
Foto: Gov.me

PAO ZBOG ŠVERCA DROGE: Ovo je uhapšeni Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave policije u Crnoj Gori

Crna Gora -

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je u akciji Specijalnog policijskog odeljenja, zbog navodne povezanosti sa delom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) Kneževića su uhapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić potvrdio je informaciju o hapšenju.

Dejan Knežević je rođen 3. 8. 1973. godine u Podgorici. Oženjen je i otac je dvoje dece.

Diplomirao na Višoj školi unutrašnih poslova u Beogradu 2000.godine, a nakon toga i na Fakultetu civilne odbrane u Beogradu 2003.godine.

Za vreme radnog angažmana u Minstarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije obavljao je poslove i zadatke na više odgovornih, rukovodećih radnih mesta. Radni angažman u Ministarstvu unutrašnjih poslova započeo nakon završene Više škole unutrašnjih poslova 2000-te godine, u Centru bezbednosti Podgorica – Odeljenje za borbu protiv droge.

*U periodu od 2004-2009.godine obavljao je poslove načelnika Odjeljenja za borbu protiv droge u Centru betbednosti Podgorica.

*U periodu 2009-2015.godine obavlajao je poslove rukovodioce grupe u Odseku za borbu protiv krijumčarenja droga u sedištu Sektora kriminalističke policije.

*U periodu od 2015-2018.godine obavljao je poslove rukovodioca Odseka za borbu protiv krijumčarenja droga u sedištu Sektora kriminalističke policije.

*U periodu od 2018-2019.godine obavljao je poslove rukovodioca Grupe za istrage organizovanog kriminala, terorizma i ratnih zločina u Specijalnom policijskom odeljenju.

*U periodu od 2019-2021.godine obavljao je poslove rukovodioca Odseka za borbu protiv krijumčarenja droga u Sektoru za borbu protiv organizovanog i korupcije.

U toku profesionalne karijere, pohađao je više specijalističkih kurseva u inostranstvu koji su tretirali oblast borbe protiv teškog i organizovanog kriminala.

U više navrata u dugogodišnjem periodu bio je povremeno angažovan kao predavač na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, kao i na međunarodnim konferencijama na temama borbe protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja narkotika.

Učestovao je na brojnim događajima strateškog i strateškog karaktera organizovanih od strane međunarodnih organizacije i partnerskih službi koji su tretirali oblasti radnog angažmana.

Za svoj dosadašnji rad i ostavrene rezulate višestruko je nagrađivan.

Kurir.rs/Nova/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track