GRAD DUHOVA! U Podgorici sve gori, nema žive duše na ulici (FOTO)
Foto: RINA

GRAD DUHOVA! U Podgorici sve gori, nema žive duše na ulici (FOTO)

Crna Gora -

Jedan od najtoplijih gradova u Evropi trenutno je Podgorica, a juče je u 17 sati izmereno skoro 40 stepeni. Da budemo precizni, živa na termometru pokazala je 37.7, stoga su ulice glavog grada Crne Gore ovog vikenda skoro potpuno prazne, kao i bašte popularnih kafića. Napolje izlazi samo onaj ko mora.

- Takva je Podgorica, oduvek je tokom juna, jula i avgusta pakleno, ali ipak čini mi se da je u poslenjdih par godina nekako još toplije. Vidim da to pokazuju i zvanična merenja. Kad sam bio mlađi, bilo je vrućina ali se moglo bar disati, sada nema vazduha. Ja iskorstim rano ujutru da malo izađem napolje i prošetam, inaće i noći su jako teške, bez klime se ne može zaspati, kaže za RINU Milivoje Radulović iz Podgorice.

1 / 5 Foto: RINA

Veliki broj građana Crne Gore vikedn tradicioalno koristi kako bi otišli do primorja i okupali se. Mada, taj ugođaj kvare ogromne gužve u saobraćaju.

- U kom god pravcu da krenete očekuju vas ogromne gužve iako još uvek nije ni jek sezone. Kilometarske kolone su svaki dan kod tunela Sozina, a zbog radova put do Boke Kotorske preko Budve duplo je duži nego inače, kaže Ivan Vuksanović iz glavnog grada Crne Gore.

Ni građani sa severa Crne Gore sudeći po poslednjim merenjima više nisu pošteđeni velikih vrućina.

Juče su u Beranama i PljevljIma izmerene veće temperature nego na primorju.

Bonus video:

02:18

VISOKE TEMPERATURE OKIDAČ ZA ANKSIOZNOST?! Psiholog objašnjava na koji način velike vrućine UTIČU NA PSIHIČKO STANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track