ALERGIČAN NA ZATVORSKU ĆELIJU: Milošu Maroviću određen pritvor u luksuznom bolničkom apartmanu!
Foto: Printscreen CdM Beta

sPECIJALNI TRETMAN ZA TATINOG SINA

ALERGIČAN NA ZATVORSKU ĆELIJU: Milošu Maroviću određen pritvor u luksuznom bolničkom apartmanu!

Crna Gora -
Milošu Maroviću, sinu predsednika Političkog saveta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića specijalni tužilac odredio je pritvor posle saslušanja u privatnoj bolnici Codra.

BUDVA - Miloš Marović će pritvor do 72 sata provesti umesto u Centru bezbednosti Podgorica u sobi privatne bolnice Codra, tokom trajanja pritvora čuvaće ga policija. Specijalno tužilaštvo je pre mesec dana izdalo je nalog za hapšenje Marovića, koji se sumnjiči da je sa još osam osoba za zloupotrebio službeni položaj prilikom prodaje 26.000 kvadrata neurbanizovanog placa u Budvi.

Miloš Marović se danas u pratnji svojih advokata Vladana Bojića i Zdravka Begovića javio Specijalnom tužilaštvu u Podgorici ali ga je tužilac saslušao u privatnoj bolnici Codra, u Podgorici. On navodno nije sposoban da da izjavu u zgradi Specijalnog tužilaštva. Marović koji je više od mesec dana bio van države vratio se sinoć u Crnu Goru.Jedan od njegovih branilaca, advokat Vladan Bojić ranije je obavestio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je njegov klijent na lečenju u Beogradu.

Status svedoka saradnika u ovom slučaju dobili su predsednik opštine Budva Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marovićev kum Marko Vujović. Prema stavu Tužilaštva, šteta za opštinski budžet nastala je 2008. godine kada je doneta odluka da se NVO AMD Budva proda neurbanizjovano zemljište u Prijevoru. Opština je ostećena za 1.400.000 evra.

Svedoci saradnici označili su Miloša Marovića kao osobu koja je "vukla konce" u nezakonitom poslu u vezi sa prodajom zemljišta, dok su njegovog oca Svetozara označili kao glavnog organizatora. Plac u Prijevoru iznad Jaza, prodat je na licitaciji po niskoj ceni, a zanemarena je preporuka državne vlasti da se ne prodaje neurbanizovano zemljište već da se investitor uputi na urbanizovane parcele sa preciznom namenom što može na njoj da gradi.

NVO AMD Budva je 2008. godine kod opštine inicirala prodaju parcele u Prijevoru. Prethodno je opštinska komisija, na čijem je čelu bila Mirjana Marović, procenila vrednost kvadratnog metra na 45 eura. Ovaj posao je sklopljen za vreme predsedničkog mandata Rajka Kuljače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track