ANDRIJA MANDIĆ ZA KURIR: Đukanović se žestoko prevario, tek počinje borba građana CG za slobodu
Foto: Youtube Ps

Nasilje policije u Podgorici

ANDRIJA MANDIĆ ZA KURIR: Đukanović se žestoko prevario, tek počinje borba građana CG za slobodu

Crna Gora -
On je mislio da će tom zabranom i brutalnim rasterivanjem okupljenih demonstranata ispred skupštine Crne Gore završiti svoj nesreteni posao. On se međutim žestoko prevario, jer se s tim ništa ne zvaršava nego tek počinje borba, kaže član Demokratskog fronta

PODGORICA - Crnogorska policija je jakim snagama rano jutros razbila je proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji je 20 dana protestovao u centru Podgorice tražeći ostavku vlade premijera Mila Đukanovića. Povodom brutalnog nasilja policije oglasio se lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić za Kurir kaže da je Crna Gora na ivici građanskog rata iz razloga što je diktartor Milo Đukanović protivustavno i protiv zakonski zabranio mirna okupljanja Demokratskog fronta najjačeg opozicionog saveza u skupštini Crne Gore.

" On je mislio da će tom zabranom i brutalnim rasterivanjem okupljenih demonstranata ispred skupštine Crne Gore završiti svoj nesreteni posao. On se međutim žestoko prevario, jer se s tim ništa ne zvaršava nego tek počinje borba građana Crne Gore za slobodu. Mi smo odlučni u nameri da nastavimo proteste i večeras smo građanima Crne Gore saopštili da će demokratski front uprkos zabranima uprkos intervenciji policije uprkos sili koja je primenjena prema demonstantima nastaviti proteste šetnjom opozicionih poslanika demokratskog fronta i okupljenih građana, kaže Mandić.

Prema njegovim rečima građani se ovog trenutka organizuju samoincijativno nezavisno od opozicione pripadnosti zauzimaju pozicije policija ih hapsi i Crna Gora se nalazi u jednoj veoma dramatičnoj situaciji.

On je dodao da je Milo Đukanović protiv demonstranta Demokratskog fronta upotrebio čitav represivni aparat koji broji 1.000 pripadnika. Mandić kaže da je Đukanović snage za razbijanje demonstracija dovezao iz svih gradova, sela u Podgoricu, ali da to Demokratski front i građane neće zaustaviti.

POLICIJA RASTERALA DEMONSTRANTE ISPRED SKUPŠTINE: Uhapšena dva pripadnika Pokreta za neutralnost

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track