BAHATI BUDVANSKI TAKSISTI: Neće da voze domaće goste jer ne mogu da ih deru kao strance
Foto: Profimedia

Skandal

BAHATI BUDVANSKI TAKSISTI: Neće da voze domaće goste jer ne mogu da ih deru kao strance

Crna Gora -

Grupa prijatelja iz Podgorice, njih četvoro, pošla je da se okupa na plaži Kamenovo, ali kada su zamolili taksistu da ih odveze do Budve naišli su na neprijatno iznenađenje.

Taksi je stao pored njih, vozač im se obratio na engleskom jeziku i ponudio im prevoz. Pošto ga je jedna devojka, pitala koliko košta vožnja do Budve do koje ima nekih šest kilometara, taksista se razočarao.

"Aoooo, vi ste naši. Ne mogu ja vas da vozim", rekao je on, dao gas i otišao.

To je još jedan primer bahatosti, kako ih pojedini nazivaju, najpoznatijih taksista na svetu. Ovaj slučaj dokazuje da budvanski taksisti s predumišljajem traže žrtve koje će da opelješe koliko god mogu.

Zna to dobro i načelnik Komunalne policije, Dobrilo Gojković.

"To su hohštapleri koji traže način da orobe nekoga. Ipak, ako taksisti imaju overen cenovnik i taksimetar, mi ne možemo apsolutno ništa. Mi možemo samo da ih kontrolišemo", rekao nam je on.

Tako je Gojković lično ispitivao kako je moguće da je jedna vožnja od Budve do Tivta koštala skoro 80 evra.

"Ispostavilo se da je taj taksista imao istaknut cenovnik. Piše da jedan kilometar košta tri evra u dnevnoj tarifi, a da je sedam evra noćna. Piše i da sat čekanja košta 40 evra. Sve to njemu stoji u cenovniku", rekao je on.

Zato poziva sve one koji žele da se voze budvanskim taksijima, pre nego što sednu u kola, provere koliko će ih ta vožnja koštati.

"Moj apel je da svako prvo pita koliko košta start, koliko košta kilometar vožnje u dnevnoj i noćnoj tarifi, da provere postoji li istaknut cenovnik. Treba biti oprezan i ne nasedati na priče taksista. Svi oni pokušavaju da zarade", kaže Gojković.

A, zbog nepoštenih načina zarade preko grbače stranaca, ali i našeg naroda, od septembra prošle godine do danas, opština Budva je oduzela trideset licenci, a nije izdala nijednu.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja