BUDVANSKA AFERA: Marovićev sin preko advokata pregovara o povratku iz Srbije
Foto: Profimedia

Hoće dogovor sa specijalnim tužilaštvom

BUDVANSKA AFERA: Marovićev sin preko advokata pregovara o povratku iz Srbije

Crna Gora -
Specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za Marovićevo hapšenje zbog sporne kupoprodaje 26.000 kvadrata zemlje na brdu Prijevor iznad Jaza, kojom je opštinski budžet oštećen za 1.400.000 evra

BUDVA - Sin predsednika Političkog saveta crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića Miloš Marović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja u aferi "AMD Budva", pregovara sa Specijalnim tužilaštvom o povratku iz Srbije, gde se trenutno privodi kraju njegovo lečenje u jednoj privatnoj klinici.

Specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za Marovićevo hapšenje zbog sporne kupoprodaje 26.000 kvadrata zemlje na brdu Prijevor iznad Jaza, kojom je opštinski budžet oštećen za 1.400.000 evra.

Advokat Miloša Marovića Vladan Bojić je ranije obavestio tužilaštvo da Miloš Marović ne namerava da ometa postupak krivičnog postupka ili istrage i da će biti dostupan odmah nakon zadovoljavajućeg razrešenja njegovog zdravstvenog stanja.

Tužilaštvo je tada izdalo i nalog za hapšenje Marovićevog kuma Marka Vujovića, ali se on u međuvremenu pojavio u tužilaštvu i dobio status svjedoka saradnika. U okviru ove istrage, status svedoka saradnika dobili su i bivši predsednik opštine Budva Rajko Kuljača i nekadašnji direktor AMD Budva Igor Trnski.

Miloš Marović (Foto: Printskrin CDM)
Miloš Marović (Foto: Printskrin CDM)

Osumnjičeni su bivši predsednik opštine Budva Lazar Rađenović, vlasnik budvanske firme "Megapromet" Miodrag Mitrović, bivša direktorka budvanskog katastra Mirjana Marović i procenitelji Marko Radunović, Milka Lazarević, Stevica Dragović, bivši direktor Zavoda za izgradnju Budva i Ljubiša Baćević.

Marović, Vujović i Dragović dovode se u vezu sa tenderom za prodaju zemljišta koji je opština raspisala u oktobru 2008. godine.

Svedoci saradnici Rajko Kuljača i Igor Trnski tvrdili su u svojim iskazima da je iza čitavog posla stajao Miloš Marović i da je sve odrađeno preko njegovog kuma Marka Vujovića.

Trnski je ispričao tužiocu da ga je Miloš Marović podstrekivao da od opštine kupi plac u industrijskoj zoni Jaza, kako bi njegova kompanija na toj lokaciji, između ostalog, mogla da gradi salon nameštaja, ali od toga ništa nije bilo.

Takođe, Kuljača i Trnski su tužiocu kazali da je čitav posao oko transformacije Auto-moto društva Budva odrađen po nalogu Miloša Marovića, koji nije želeo da se njegovo ime pominje u tim transakcijama, pa je sve rađeno preko njegovog kuma Marka Vujovića.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track