CRNOGORSKE MAJKE NASTAVLJAJU PROTEST I PORUČUJU: Nećemo odustati, bez obzira na pritiske!
Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

Brane svoja prava

CRNOGORSKE MAJKE NASTAVLJAJU PROTEST I PORUČUJU: Nećemo odustati, bez obzira na pritiske!

Crna Gora -

Korisnice naknada za majke sa troje i više dece, koje su najavile protest za četvrtak ispred parlamenta, poručle su da neće odustati od zahteva za ukidanjem zakona kojima im se smanjuje iznos naknade.

Protest će, kako je najavljeno, biti održan u četvrtak u 12 sati, a Ministarstvo unutrašnjih poslova ga je odobrilo na sedam dana.

Članica Koordinacionog odbora, Željka Savković, rekla je da će majke Crne Gore braniti zagarantovano i stečeno pravo i neće dozvoliti kategorizaciju žena.

“U ovome je više od 22 hiljade majki - sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, žena koje su se odrekle penzije i uzele naknadu i koje su to pravo stekle po osnovu radnog odnosa. U ovome želimo da stanemo iza svake majke podjednako“, rekla je Savković na konferenciji za novinare.

Kako je navela, na protestu očekuju podršku svake majke u Crnoj Gori.

“Nijedna podrška neće biti odbijena bilo od NVO sektora, političkog subjekta, bilo od svakog punoletnog građanina. Tu smo za čitavu crnogorsku javnost sa jednim jedinim zahtevom – povući zakon o smanjenju nadoknade i vratiti na prvobitno rešenje iz 2016“, poručila je Savković.

Ona je rekla da će protest biti dug. "Pokušaće da nas iscrpljuju, nećemo to dozvoliti".

"Nećemo odustati od našeg zahteva bez obzira na pritiske. Ovo je naša borba. Ostajemo tu dan - noć, prevoz će biti organizavan iz gradova", rekla je Savković.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track