OBRT U PODGORICI, TUŽILAC O POKUŠAJU TERORIZMA Ruski nacionalisti hteli da sruše vlast u Crnoj Gori!
Foto: Youtube/Vijesti Online

Tvrde da postupak nije insceniran

OBRT U PODGORICI, TUŽILAC O POKUŠAJU TERORIZMA Ruski nacionalisti hteli da sruše vlast u Crnoj Gori!

Crna Gora -

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković demantovao je danas tvrdnje da je hapšenje osumnjičenih za terorizam u pokušaju 16. oktobra insceniran postupak, a glavni specijalni tužilac Milivoj Katnić za sve optužio nacionaliste, državljane Rusije.

Stanković je na vanrednoj konferenciji za novinare u Podgorici odlučno demantovao tvrdnje da je pokušaj terorističkog napada u izbornoj noći, te istakao da za sve postoje dokazi.

"Poštujte činjenicu da je postupak u toku. Ne stavljamo se ni na čiju stranu-ni medija ni političara", poručio je Stanković napomenuvši da su se za ovu konferenciju odlučili zbog pojavljivanja netačnih informacija u javnosti.

Glavni specijalni tužžilac Milivoje Katnić kazao je da je u sve umešana Rusija, ali i da su identifikovali političke strukture koje su 16. oktobra trebalo da uvedu građane u Skupšštinu.

Katnić je naglasio da ne postoje nikakvi dokazi da je država Rusija umešana u pokušaju terorističkog napada.

"Nemamo nikakvih dokaza da je država Rusija u svemu ovome involvirana, ali imamo činjenice i dokaze da se radi o ruskim nacionalistima. Izraz nacionalisti koristim u negativnom obliku, a plan je bio da se Crna Gora zaustavi na njenom evroatlantskom putu, posebno da se spreči njen ulazak u NATO. To je bila početna misija", rekao je Katnić

Tokom konferencije novinarima je prikazan trominutni film koji je crnogorskom pravosuđu dostavila Srbija, a na kojem su sistematizovani predmeti pronađeni kod grupe uhapšenih srpskih državljana u noći između 15. i 16. oktobra.

Nakon sasluššanja u Specijalnom držžavnom tužžilašštvu, za 14 osoba je određen pritvor, dok je ššest puššteno na slobodu. U međuvremenu je uhapššen jošš jedan srpski držžavljanin, koji se takođe nalazi u pritvoru.

VUK DRAŠKOVIĆ OTKRIVA: Vučić i Đukanović mete su istog atentatora, lako sam prepoznao rukopis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track