ĐUKANOVIĆ SLAVI ČLANSTVO U NATO: Crna Gora nepovratno na putu evropskog kvaliteta života
Foto: Fonet/AP

Optimista

ĐUKANOVIĆ SLAVI ČLANSTVO U NATO: Crna Gora nepovratno na putu evropskog kvaliteta života

Crna Gora -

PODGORICA - Crna Gora je nepovratno na putu evropskog kvaliteta života i svedočanstvo toga je ono što će se danas dogoditi na Cetinju, kada će Skupština izglasati pristupanje te države NATO savezu, poručio je lider vladajuće DPS i bivši premijer Milo Đukanović.

"Mi ne pristupamo NATO da bi ratovali, nego suprotno. Kada su pokušavali da nas uvuku u rat sa čitavim svetom, kao 1999. godine, mi smo bili mudri i kazali da to nije naš rat i da se radi o privatnom ratu, radi očuvanja pozicija političkih struktura u Beogradu. Mi smo se suprostavili takvom zlokobnom intereseu. Rat nije naš interes. Mi želimo da usvajamo evropski sistem vrednosti a evropske države čine okosnicu NATO", rekao je Đukanović.

"Možemo biti zadovoljni jer smo jasno pokazali da ova generacija koja živi u Crnoj Gori ima jasnu viziju, a to je da preuzmemo kormilo naše budućnosti u naše ruke. To smo uradili vraćajući državnost Crnoj Gori, ali to samo po sebi nije dovoljno. Mi smo želeli nezavisnost da bismo usmerili pramac našeg broda ka evropskom cilju", rekao je.on i dodao da je Crna Gora napravila dovoljno dug korak da danas sa sigurnošću može da se kaže da se ne može vraćati natrag.

"Crna Gora je nepovratno na putu evropskog kvaliteta života i svedočanstvo toga je ono što će se dogoditi na Cetinju kada će Skupština izglasati pristupanje Crne Gore NATO savezu", naveo je bivši premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track