ĐUKANOVIĆEV PLAN ZA PENZIONERSKE DANE: Prvo ću da se dobro odmorim, pa da PLATIM POREZ
Foto: Dado Đilas

Ide u turizam

ĐUKANOVIĆEV PLAN ZA PENZIONERSKE DANE: Prvo ću da se dobro odmorim, pa da PLATIM POREZ

Crna Gora -

Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović obećao je da će izmiriti poreski dug u iznosu od 63.360 evra, koji ima jedna od njegovih privatnih kompanija - Global Montenegro.

"Nema nikakve sumnje da ćemo, kao akteri biznisa, sve svoje obaveze prema državi ispuniti. Da će izmiriti sve obaveze koje se tiču i poreskog duga kompanije Global i da ćemo stvoriti uslove da se na imovini te kompanije zasnuje neko preduzetništvo, koje će značiti unapređenje turističke ponude u Crnoj Gori" rekao je Đukanović.

Račun Global Montenegra, koji je Đukanović osnovao sa Vukom Rajkovićem, nalazi se u blokadi gotovo tri godine zbog duga.

Kompanija toliko duguje za poreze Opštini Budva, na koliko je upisana hipoteka lokalne uprave na zemljišni kompleks firme u Budvi.

U imovinskom kartonu, koji je krajem prošle godine dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, piše da Global Montenegro u Budvi ima 20.130 metara kvadratnih zemljišta.

Upitan da prokomentariše svoje privatne poslove, Đukanović je kazao da se još nije tome posvetio jer i dalje odmara.

"Još uvek tu ništa nisam korigovao, zato što sam i dalje u fazi odmora, a kada se dovoljno odmorim onda ću imati gotovu odluku šta ću raditi sa biznisom", rekao je on.

Osim Global Montenegra, Đukanović je vlasnik ili suvlasnik još dve kompanije.

On je jedini vlasnik kompanije Capital invest, ali i četvrtine Univerzitetasa, koje je vlasnik Univerziteta Donja Gorica.

U vlasništvu UDG-a je zgrada od 16.438 kvadrata, garaža od 3.185, zemljište od 12.038 kvadrata.

"Razumem pojačano interesovanje javnosti za buduću delatnost nekoga ko je 20 i kusur godina radio javne poslove, to je prirodno interesovanje" - kazao je Đukanović na konferenciji za novinare.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja