I DALJE NEPOZNATA SUDBINA NEMANJE MEDINA: Osumnjičeni za otmicu odbili poligraf
Foto: Vijesti/Filip Roganović

Mladić nestao početkom jula

I DALJE NEPOZNATA SUDBINA NEMANJE MEDINA: Osumnjičeni za otmicu odbili poligraf

Crna Gora -

Policija i tužilaštvo osumnjičili su Baranina Vladimira Ulamu (22) i Darka Mijovića (25) da su 8. jula oteli Petrovčanina Nemanju Medina (24).

Mijović je uhapšen u akciji barske i podgoričke policije, tokom koje su lisice na ruke stavljene i Cetinjanima Zoranu Muhadinoviću (44) i Marku Vujačiću zvanom Kubanac (45).

Njih dvojica i Cetinjanin Bogdan Milić (34), uhapšen početkom avgusta sa Ulamom, sumnjiče se za pomoć učiniocu nakon krivičnog dela.

Iz policije i tužilaštva nisu mogli da odgovore da li je živ Medin, za kojim skoro dva meseca tragaju njegova porodica, prijatelji, policija, vojska...

Nemanja Medin, Foto: Vijesti
Nemanja Medin, Foto: Vijesti

Šef barske kriminalističke policije Ekan Jasavić na vanrednoj konferenciji za medije kazao je da će se potraga za Petrovčaninom nastaviti.

“Pretraga terena je rađena i biće nastavljena, jer mi nemamo tačan podatak da li je živ ili mrtav. Za sada imamo dovoljno podataka da je Medin otet, a kada budemo imali druge dokaze, možemo govoriti i o drugom krivičnom delu”, kazao je Jasavić.

On je kazao da bi se “moglo reći” da je utvrđen motiv otmice, ali da zbog istrage koja je u toku ne može saopštiti koji je motiv.

Rekao je da su sva petorica osumnjičenih odbili poligrafsko ispitivanje.

“Svima je ponuđen detektor laži i svi do jednog su odbili. Poligraf nije dokaz, ali jeste indicija”, pojasnio je Jasavić.

Dodao je da je barska policija od prijave nestanka Petrovčanina svakodnevno uzimala izjave od više desetina osoba, da su izuzeli snimke sa više nadzornih kamera, proveravali telefonski saobraćaj, proveravali da li je Medin prelazio državnu granicu od 1. januara do nestanka, ali i da li su je i koliko puta prelazile i još neke osobe.Tužiteljka Lepa Medenica kazala je da je nakon veštačenja i prikupljenih drugih dokaza, ocenjeno da postoje osnovi sumnje da su Ulama i Mijović oteli Medina.

Ona nije mogla da odgovori na pitanje da li su u “meganu” Nemanje Medina, koji je pronađen zapaljen par dana posle nestanka, otkriveni DNK tragovi Ulame i Mijovića.

Baranin osumnjičen za otmicu Nemanje Medina bežao je crnogorskoj policiji gotovo mesec dana, od kada je na osnovu listinga utvrdila da je Petrovčanin poslednji telefonski razgovor vodio sa njim.

Saslušan je u prvim danima istrage i tada je tvrdio da se sa Medinom sreo na Virpazaru, i da mu je drug iz školskih dana tražio da mu nabavi oružje, a nakon toga otišao u Nikšić.

Inspektorima je njegov iskaz bio sumnjiv, ali im Ulama nije bio dostupan kada su od njega tražili pojašnjenje o tome šta se dogodilo 8. jula na Virpazaru. Uhapšen je početkom avgusta u kući Milića. Policija je tada pronašla i arsenal oružja.

Istražitelji tvrde da imaju dovoljno dokaza da su Ulami i Mijoviću, nakon otmice pomagala trojica Cetinjana.Medin je nestao 8. jula oko 17 sati i 30 minuta, nakon što je iz Petrovca krenuo u pravcu Virpazara.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track