MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE TRESU CRNU GORU Državni tužilac: Bezbednosni sistem je narušen!
Foto: Vijesti

Rat kriminalnih klanova

MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE TRESU CRNU GORU Državni tužilac: Bezbednosni sistem je narušen!

Crna Gora -

Državni tužilac CG Ivica Stanković je posle mafijaških likvidacija u CG naveo da je bezbednosni sistem narušen, ali da to ne znači da je mafija jača od države.

Stanković je u intrevjuju za "Pobjedu", a posle niza mafijaških obračuna i likvidacija u poslednje vreme, poručio da "slabe karike unutar sistema, bilo da su u tužilaštvu, policiji ili na nekoj trećoj adresi, moraju biti identifikovane".

"Da li je mafija jača od određenih pojedinaca unutar sistema, to je posebno pitanje i krajnje je vreme da se preuzme odgovornost za činjenje i nečinjenje. Vreme je da se konačno identifikuju slabe karike sistema, gde god one bile, u tužilaštvu, policiji ili na nekoj trećoj adresi", poručio je vrhovni državni tužilac.

Kotor je poslednjih nekoliko godina mesto obračuna sukobljenih narko klanova, u kojima je ubijeno više ljudi. Mafijaški obračuni su intenzivirani u poslednja dva meseca, a samo početkom septembra su u Kotoru bombom ubijena dvojica mladića, od kojih je jedan, kako se sumnja, pripadao jednom od zaraćenih klanova.

Foto: CDM
Foto: CDM

Poslednje ubistvo, u četvrtak uveče u zatvoru u Podgorici, kada je snajperom u poluotvorenom odeljenju ubijen zatvorenik Dalibor Đurić, koji je po policijskim evidencijama takođe pripadao jednom od zaraćenih klanova, istražni organi pripisuju mafijaškim obračunima.

Posle poslednjeg bombaškog napada, u Kotoru je uhapšeno devet osoba, a među njima i zamenik komandira kotorske policije.

Tužilac Stanković je saopštio da istražni organi "intenzivno proveravaju sve slučajeve u kojima dolazi do zloupotrebe službenog položaja" i poručio da "ne može da prođe nekažnjeno nijedan službenik, u kojoj god instituciji da radi, ako na bilo koji način pokušava da pomogne učiniocima krivičnih dela".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track