MAROVIĆ OTVARA DUŠU AMFILOHIJU: Traži da ga mitropolit ispovedi u zatvoru!

Čeka se odluka Višeg suda

MAROVIĆ OTVARA DUŠU AMFILOHIJU: Traži da ga mitropolit ispovedi u zatvoru!

Crna Gora -
PODGORICA - Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović, koji je 17. decembra uhapšen zbog sumnje da je oštetio budžet opštine Budva za više miliona evra, prosledio je zahtev Višem sudu da ga u istražnom zatvoru poseti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović.

Marović i mitropolit su godinama u dobrim odnosima, a funkcioner DPS je sada zatražio da ga lično on ispovedi i da pred njim otvori dušu.

Inače, osim energičnog negiranja krivičnog dela koje mu je specijalni tužilac za organizovani kriminal stavio na dušu, Marović ni sa kim nije ni reč prozborio otkad se pre mesec dana našao u samici istražnog zatvora u Spužu.

Na ovaj korak ga je, po svemu sudeći, navela izjava mitropolita Amfilohija, koji je pre neki dan u intervjuu "Danu" kazao da je "sa velikom tugom i brigom propratio hapšenje Svetozara Marovića".

O ovoj poseti će narednih dana odlučiti Viši sud. Podsetimo, Marović se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je nedavno Specijalno tužilaštvo spojilo u jedan predmet.

Okrivljeni su u ovom slučaju, kako se sumnja, oštetili budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

(Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track